Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος προέβη χθες σε επισημάνσεις για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά, αναδεικνύοντας το σοβαρό θέμα των απαλλοτριώσεων στην οδό Πόντου. 

Είναι ένα πρόβλημα, που χρονίζει και πιθανόν να καθυστερήσει την ολοκλήρωση του έργου, καθώς τα χρήματα είναι πολλά, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο δήμος Καλαμαριάς δεν διαθέτει τέτοια ποσά και τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού είναι μετρημένα.

Ο κ. Ταχιάος στη χθεσινή παρουσίαση του έργου του Σταθμού Μετεπιβίβασης στη Νέα Ελβετία, μίλησε για το «στοίχημα» που μένει να κερδηθεί και αφορά την οδό Πόντου στην Καλαμαριά, όπου, όπως είπε, υπάρχουν τρεις σταθμοί του μετρό οι οποίοι είναι ημιλειτουργικοί αυτή τη στιγμή, υπό την έννοια της πρόσβασης.

«Θα ξεκινήσουμε συζητήσεις με τον δήμο Καλαμαριάς για τις απαλλοτριώσεις, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στην περιοχή αλλά και να προχωρήσει η κατασκευή της οδού Πόντου», τόνισε.

Βέβαια στη χθεσινή παρουσίαση αναφέρθηκε ότι η επέκταση προς Καλαμαριά θα έχει ολοκληρωθεί το Β εξάμηνο του 2025. αλλά με τα νέα δεδομένα το χρονοδιάγραμμα τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Πάντως έγινε γνωστό ότι ήδη το κράτος είχε δώσει 8 εκ ευρώ προ διετίας στο δήμο Καλαμαριά για τον σκοπό αυτό, κάτι, που αναμένεται να διευκρινιστεί από την σημερινή διοίκηση του δήμου και από την προηγούμενη υπό τον κ. Ι. Δαρδαμανέλη.

Νωρίτερα ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη για την οδό Μ. Ψελλού.  «Έγιναν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις που καταλαμβάνουν το σύνολο των ιδιοκτησιών οι οποίες πατάνε στην οδό Ψελλού και δόθηκαν 24,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Θεσσαλονίκης για τη διάνοιξη της οδού», πρόσθεσε.