Βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και σημαίνοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας» στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη, όπου ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, παρουσίασε τόσο το έργο της διοίκησης του, κατά την πρώτη τριετία όσο και τους 69 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό του.

Ο δήμαρχος έστειλε μήνυμα ενότητας και νίκης της παράταξής του στις εκλογές του Οκτωβρίου, λέγοντας ότι «η σελίδα γύρισε και η επόμενη πενταετία είναι δική μας, για να συνεχίσουμε όσα αρχίσαμε».

Τον Γιάννη Δαρδαμανέλη καλωσόρισαν στο χώρο του θεάτρου όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Καλαμαριάς και πλήθος κόσμου.

Η αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε με ένα θεατρικό δρώμενο, με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο, τον οποίο ενσάρκωσε ηθοποιός, ο οποίος μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό μίλησε για τον δήμαρχο που θέλει και αξίζει να έχει η Καλαμαριά. «Έντιμο, άξιο, ικανό και πάνω από όλα άνθρωπο που αγαπά και αγωνίζεται για τον τόπο του. Αυτό τον δήμαρχο θέλουμε και αυτός είναι ο Γιάννης Δαρδαμανέλης» είπε στο μονόλογό του ο ηθοποιός, υποδεχόμενος από τα παρασκήνια τον δήμαρχο.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου στον αείμνηστο Χάρυ Κλυν, για τον οποίο είπε, ότι αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την πορεία τους στην πολιτική και την ενασχόληση του με τα κοινά. «Εγώ τον έχω στην καρδιά μου», ωστόσο», είπε, «η Καλαμαριά δεν τον εκτίμησε όσο θα έπρεπε».

Απολογισμός έργων και δράσεων

Ο κ. Δαρδαμανέλης επιχείρησε έναν μικρό απολογισμό των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της θητείας του, δίνοντας έμφαση στα έργα «σημαία» που όπως είπε, ξεμπλόκαραν και έτρεξαν για την ανάπτυξη της Καλαμαριάς.

Μεταξύ αυτών το αλιευτικό καταφύγιο Νέας Κρήνης, που όπως είπε, έχει πλέον εργολάβο και θα παραδοθεί το 2024, το επίμαχο παραλιακό μέτωπο και τα βήματα που έγιναν, τη θωράκιση της πλαζ Αρετσούς μετά την  παραχώρηση του ακινήτου από την ΕΤΑΔ, το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, τις παρεμβάσεις στην περιοχή της Μίκρας, τα έργα αναπλάσεων σε γειτονιές της Καλαμαριάς και εκείνα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

dardamanelis-syndyasmos-parousiasi.png

«Δεν αγαπώ τους ξύλινους πολιτικούς λόγους, ποτέ δεν ήμουν ξύλινος. Μα πάλι είναι τόσα πολλά αυτά που άλλαξαν, αυτά που έγιναν μέσα σε αυτά δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Όμως είναι λόγια καρδιάς σαν αυτής της Γενιάς μας, τη Γενιά Δημιουργίας» είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του, υπενθυμίζοντας το σήμα της παράταξης «μια καρδιά και μια αγκαλιά. Είναι η καρδιά που βάλαμε όλοι εμείς, όλοι εσείς για να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και άλλαξε την ιστορία της Καλαμαριάς μας» υπογράμμισε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Αλιευτικό καταφύγιο και διάνοιξη της οδού Πόντου

Αναφερόμενος στα πλέον σημαντικά έργα που έχουν, όπως είπε, τη «σφραγίδα» της δημοτικής αρχής Καλαμαριάς, ο κ. Δαρδαμανέλης είπε πως είναι: Το αλιευτικό καταφύγιο της Νέας Κρήνης, τη χρηματοδότηση για την υπό διάνοιξη οδό Πόντου, για την οποία, σημείωσε ότι εξασφαλίστηκαν 15,7 εκατομμύρια ευρώ και την ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Είμαστε ο ένας από τους 2 δήμους της Βόρειας Ελλάδος, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, που παίρνουμε χρήματα από το ταμείο ανάπτυξης» τόνισε ο δήμαρχος. Αναφέρθηκε επίσης, στα 9 εκατ. ευρώ για στρατηγικές αστικές αναπλάσεις και συγκεκριμένα για τη διασύνδεση των σταθμών του μετρό με το παραλιακό μέτωπο, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να ξαναζωντανέψει η παραλία, στις εγκρίσεις για νέες χρήσεις γης που θα ξαναζωντανέψουν το κτίριο του πρώην νοσοκομείου Παναγία, στη μαρίνα Αρετσούς, στην παραχώρησης της Πλαζ Αρετσού στον δήμο Καλαμαριάς.

«Το παραλιακό μας μέτωπο τα επόμενα χρόνια δεν θα θυμίζει σε τίποτα την στασιμότητα, την παρακμή και την έλλειψη προγραμματισμού και οράματος των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά θα είναι ένας χώρος αξιοποιημένος, προσβάσιμος σε όλους και όπως τον ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας» επισήμανε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε πολλά άλλα έργα υποδομής στο Φοίνικα, τον Άη Γιάννη και τη Νέα Κρήνη και το έργο δικτύου ομβρίων 11 εκατομμυρίων που έχει ξεκινήσει εδώ και 5 μήνες σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, καθώς και το μεγάλο έργο που είπε, ότι ξεκινάει και αφορά στη βιοκλιματική ανάπλαση Βότση και Κηφισιάς.

Ποιοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θοδωρής Μητράκας.

Τη στήριξή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής και Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας, Πάρις Μπίλλιας και Αθηνά Αηδονά και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας και Κώστας Ιακώβου.

(Πηγή: Makthes.gr)