Μεθόδους τολμηρής δράσης χρησιμοποιούσαν διαρρήκτες – «αναρριχητές», που άδειαζαν σπίτια στην Καλαμαριά, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο άντρες (ημεδαπούς), 36 και 29 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για συνολικά 19 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε μπαλκόνια πολυκατοικιών, κατά το τελευταίο τετράμηνο.

Το τελευταίο τους «χτύπημα» έγινε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και στάθηκε καταλυτικό για την αποκάλυψη της εγκληματικής τους δράσης, καθώς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμαριάς.

Όπως έγινε γνωστό, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις είχαν και συνεργό, τα στοιχεία  του οποίου ταυτοποιήθηκαν και αναζητείται.

Όπως ανέφεραν ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες σπιτιών, οι διαρρήκτες ανέβαιναν στα μπαλκόνια από γειτονικά σπίτια ή ακόμη και από σωλήνες φυσικού αερίου, χρησιμοποιώντας και ειδικό εξοπλισμό αναρρίχησης.

Οι δύο με την δικογραφία, που σχηματίστηκε εναντίον τους παραπέμπονται στον εισαγγελέα πρωτοδικών, ενώ ο τρίτος αναζητείται και αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.