
Η Ελλάδα είναι παντού. Η αρχαία Ελλάδα, τουλάχιστον, για να ακριβολογούμε… Ο ιδρυτής της Space…

Η Ελλάδα είναι παντού. Η αρχαία Ελλάδα, τουλάχιστον, για να ακριβολογούμε… Ο ιδρυτής της Space X, Έλον Μασκ, στην ανάρτησή του για τον πόλεμο στο Ισραήλ, επισημαίνει με νόημα πως «η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους», κάνοντας επί της ουσίας σύγκριση για τα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη Μέση Ανατολή με τον Λυκούργο και την… αναμόρφωση της Αρχαίας Σπάρτης!
Τι ακριβώς αναφέρει; Τι τονίζει;
«Σχετικά με τον Λυκούργο, ιδρυτή της Σπάρτης.
Η κομβική στιγμή στη δημιουργία της Σπάρτης ήρθε, όταν ο Λυκούργος πρότεινε ριζοσπαστικούς νόμους, που θα μεταμόρφωσαν το κράτος σε μία από τις μεγαλύτερες πολεμικές μηχανές στην ιστορία.
Ένα μέλος της συνέλευσης προσβλήθηκε τόσο πολύ, που χτύπησε τον Λυκούργο στο μάτι.
Ο Λυκούργος θα μπορούσε άνετα να τον σκοτώσει και όλοι το ήξεραν.
Αντίθετα, στάθηκε εκεί με το μάτι του κατεστραμμένο και κάλεσε αυτόν τον άντρα στο σπίτι του για δείπνο, πείθοντας τελικά τον άντρα να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του».
Regarding Lycurgus, founder of Sparta.
The pivotal moment in the creation of Sparta came when Lycurgus proposed radical laws that would transform the state into some of the greatest warriors in history.
A member of the assembly was so offended that he struck Lycurgus in the…
— Elon Musk (@elonmusk) October 11, 2023
Μόλις τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι, ο Λυκούργος έφυγε για το ναό, λέγοντας ότι οι νόμοι δεν μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι να επιστρέψει.
Τότε, ο Λυκούργος πέθανε από ασιτία, που επέβαλε στον εαυτό του.
BAMF (Bad a** mother f*****). Το μάθημα εδώ είναι ότι η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους», επισημαίνεται με νόημα στην ανάρτησή του.
Είναι, πράγματι, «περίπλοκος και βασανισμένος» ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου;
Το άρθρο Έλον Μασκ για πόλεμο στο Ισραήλ-Η ανάρτηση με Λυκούργο και αρχαία Σπάρτη: «Η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους» εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.