Δίχως τέλος είναι η τραγωδία από τις πλημμύρες στη Γερμανία, καθώς σημειώθηκε τεράστια κατολίσθηση σε περιοχή της Κολωνίας, με νεκρούς και αγνοούμενους.

Η Γερμανία θρηνεί μέχρι στιγμής 103 νεκρούς, ενώ υπάρχουν και 1.300 αγνοούμενοι, εξαιτίας των φονικών πλημμυρών. Καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες πλήττουν την ευρύτερη περιοχή, να σημειωθεί ότι συνολικά στην Ευρώπη οι νεκροί από τις πλημμύρες ανήλθαν σε 108.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε 60 νεκρούς μόνο στην περιοχή της Ρηνανίας-Παλατινάτου», ανακοίνωσε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Μαλού Ντράγερ.

Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι αγνοούνται έπειτα από μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε σήμερα το πρωί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, παρασύροντας σπίτια στην κοινότητα του Ερσταντ-Μπλέσεμ, κοντά στην Κολωνία.

«Πολλά σπίτια έχουν παρασυρθεί από το νερό και μερικά έχουν καταρρεύσει. Αρκετοί άνθρωποι αγνοούνται» σύμφωνα με ένα tweet από την τοπική αρχή της Κολωνίας, σχετικά με την κατολίσθηση.
Κόσμος μεταφέρει τα υπάρχοντά του δίπλα σε έναν διαλυμένο από τις πλημμύρες δρόμο
Κόσμος μεταφέρει τα υπάρχοντά του δίπλα σε έναν διαλυμένο από τις πλημμύρες δρόμο

«Υπάρχουν θάνατοι», επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Κολωνίας στη γερμανική εφημερίδα «Welt». Δεν έχουν δοθεί, προς το παρόν, πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι εικόνες από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν έναν γιγάντιο κρατήρα, όπου έχουν συσσωρευθεί τεράστιες ποσότητες λάσπης, λασπόνερων και συντριμμιών.

Σπίτια έχουν διαλυθεί, ενώ τα αυτοκίνητα έχουν μετακινηθεί σε τεράστιες τρύπες στο έδαφος.

«Εκκλήσεις φθάνουν από σπίτια, αλλά πολλές φορές η βοήθεια δεν είναι δυνατή», εξηγούν οι τοπικές αρχές για την περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την Κολωνία.