Μετά από την άμεση παρέμβαση εκπροσώπων της  Ομοσπονδίας Περιφερειακής Ενότητας Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος την επόμενη του αιματηρού περιστατικού στην αγορά “Καπάνι” με τη συμπλοκή ομάδων αλλοδαπών, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει σε 24ωρη φύλαξη  και παρακολούθηση της περιοχής με στόχο να εκλείψει το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Το κλιμάκιο των εκπροσώπων των φορέων, που έκανε τις παρεμβάσεις αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του ΣΕΕ Ιωάννη Μανδρίνο ,τον Γενικό γραμματέα της Περιφερειακής ενότητας Μάριο Δράμαλη και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Τουρισμού και Ναυτιλίας Πάνο Καρδαρά. Αρχικά μετέβησαν στο Μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ, όπου είχαν συνάντηση με τον διοικητή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο κ. Ζησιμόπουλο, απ όπου έλαβαν διαβεβαίωση για 24ωρη φύλαξη της Πλατείας Αριστοτέλους, κάτι που ήδη εφαρμόζεται.

Από την συνάντηση στο Μέγαρο της Αστυνομίας: Από αριστερά ο κ. Ι. Μανδρίνος, ο επιχειρησιακός διευθυντής Άμεσης Δράσης κ. Μαυροπουλος  και οι κ.κ. Καρδαράς και Δράμαλης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΣΔΟΕ όπου ενημερώθηκε ο διευθυντής κ. Μάρκοβιτς για την ανάγκη πάταξης του παρεμπορίου με την διενέργεια αυστηρών ελέγχων.

Ο κύκλος των παρεμβάσεων έκλεισε με την επίσκεψη στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία ενημερώθηκε διεξοδικά και έλαβε άμεση πρωτοβουλία για να λυθεί το θέμα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων στο ΥΛΑ-Θ. Από αριστερά ο κ. Καρδαράς, συνεργάτες της υφυπουργού, ο κ. Μανδρίνος και η κα Χατζηγεωργίου.

Σε όλη την επιχείρηση “καθαρισμού” της πλατείας Αριστοτέλους έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο αντιπρόεδρος του ΣΕΕ Πάνος Καρδαράς, ο οποίος και στο παρελθόν ανέπτυξε δράση του για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Μάλιστα  από την εποχή που ήταν μέλος της διοίκησης του ΟΛΘ είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διαλεύκανση της υπόθεσης λαθραίων τσιγάρων που βρίσκονταν από το 2000 σε αποθήκες του Οργανισμού

Εκείνες τις μέρες είχε διενεργηθεί  ΕΔΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ το θέμα έφτασε στη δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι η πολύκροτη υπόθεση εκδικάζεται αυτόν το καιρό μετά από τόσα χρόνια και αλλεπάλληλες αναβολές στις δικαστικές αίθουσες της  Θεσσαλονίκης.

Από την επίσκεψη εκπροσώπων φορέων στο ΣΔΟΕ. (Αριστερά ο κ. Ι. Μανδρινος, ο διευθυντής κ.Μάρκοβιτς  και οι κ.κ. Δράμαλης ,και Καρδαράς.

Σχετικά με την πλατεία Αριστοτέλους και το “Καπάνι” από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προέκυψε ότι δύο πολυάριθμες ομάδες, πιθανόν Πακιστανών, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, στην περιοχή της αγοράς ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, έφεραν καδρόνια, ρόπαλα, σπασμένα μπουκάλια, κ.ά. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης. Στην περιοχή έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε δύο προαγωγές υπόπτων.

Από τις αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και ερίζουν για τα σημεία πώλησης στην περιοχή γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους. Παρόμοια