Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων για λογαριασμό των Οικολόγων Πρασίνων και εκ των πραγμάτων θα βρεθεί απέναντι στον Νάσο Ηλιόπουλο, που κατεβαίνει με την κυβερνητική παράταξη.


Η υποψηφιότητα του κ. Τσιρώνη επικυρώθηκε στην ιδρυτική συνεδρίαση και διακήρυξη της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων Πράσινων, που θα συμμετάσχει στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων. Παρόντες ήταν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, καθώς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγη ομόφωνα επικεφαλής της παράταξης ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος δήλωσε: «Οι οικολογικές λύσεις είναι ρεαλιστικές και μπορούν άμεσα να αλλάξουν την πόλη. Θα δώσουμε φωνή στους πολίτες και τους επαγγελματίες που γνωρίζουν καλύτερα από όλους, τα προβλήματα και τις λύσεις».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Τσιρώνης είχε προταθεί από τους Οικολόγους – Πράσινους να είναι επικεφαλής της παράταξης, με την οποία θα κατέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων. Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο, με τον οποίο εκ των πραγμάτων ο κ. Τσιρώνης θα βρεθεί αντιμέτωπος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά στελέχη των Οικολόγων είναι ενοχλημένα, θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει συμμαχίες και συνεργασίες μόνο όταν έχει εκλογικά και κυβερνητικά οφέλη, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να ενισχύσει την δυναμική άλλων συνεργαζόμενων κομμάτων. Μάλλον περισσότερο ενδιαφέρεται να τα αλώσει, όπως συνέβη με τους ΑΝΕΛ, παρά να τα ενισχύσει, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές.