Η μείωση της αξιοπιστίας των Μ.Μ.Ε

και η ανάγκη για έγκυρη ενημέρωση

 

Μερικές αλήθειες και η αδυσώπητη πραγματικότητα οδηγούν τους δημοσιογράφους σε αναζήτηση νέων λύσεων για την πολύπλευρη κάλυψη των γεγονότων.

Αλήθεια πρώτη: Η λαίλαπα της τεχνολογίας έχει σαρώσει τις παραδοσιακές εφημερίδες, όπως τις γνωρίζαμε με τις μεγάλες κυκλοφορίες, τα πολύχρωμα ένθετα και το διάβασμα διαρκείας. Έχουν μείνει βέβαια αρκετές για τους ρομαντικούς αναγνώστες, οι οποιες απλώς φυτοζωούν και συμπληρώνονται με παράλληλες δραστηριότητες των εκδοτών ή αποτελούν πρόσθετα κομμάτια στα πάζλ επιχειρηματικών ομίλων, που διαθέτουν και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Αλήθεια δεύτερη: Μείωση αξιοπιστίας και υποταγή ορισμένων δημοσιογράφων σε πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό αφορά σε μια μικρή μερίδα δημοσιογράφων της αθηναικής ελίτ, διότι οι χιλιάδες άλλοι είτε αμείβονται  με χαμηλούς μισθούς, είτε είναι με μπλοκάκια, είτε βρίσκονται στην ανεργία.

Αλήθεια Τρίτη: Εξοντωτική κυβερνητική πολιτική κατά του τύπου προς άγραν κομματικών συμφερόντων και προσέλκυση ψηφοφόρων με λαικίστικα συνθήματα Αυτό αποτέλεσε «όπλο» της σημερινής κυβέρνησης για να …πολεμήσει το κατεστημένο και να πλήξει τα «συστημικά» μέσα, συκοφαντώντας ολόκληρο τον κλάδο.

Αλήθεια τέταρτη: Έλλειψη εγκυρότητας και επικράτηση ανεύθυνου σχολιασμού στο διαδίκτυο και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση. Το φαινόμενο έλαβε μεγάλες διαστάσεις με τα λεγόμενα FAKE NEWS και την άκρατη χυδαιολογία, χάριν της επισκεψιμότητας και της επικράτησης με κάθε μέσο στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας.

Αλήθεια πέμπτη: Ανεπαρκής γνώση βασικών αρχών και κανόνων, που εκπορεύονται από συνταγματικές διατάξεις, από τη νομοθεσία και από κώδικες δεοντολογίας. Πολλοί ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης προτιμούν να προσλάβουν νέους δημοσιογράφους με ανεπαρκή κατάρτιση, που σχεδόν καθημερινά εκτίθενται είτε με «μαργαριτάρια», είτε με άγνοια επιμέρους πτυχών των θεμάτων, που καλύπτουν.

Απέναντι σε όλα αυτά τι κάνουμε;

Εμείς δημιουργήσαμε μια ιστοσελίδα για την Βόρεια Ελλάδα με έγνοια για τον τόπο και με διάθεση να προβάλουμε τις εθνικές θέσεις με εγκυρότητα και σοβαρότητα.

Έτσι προέκυψε το  site «BOREIOSELLAS», που μπορεί ο αναγνώστης να το διαβάσει ως «Βόρειο Σέλας» η ως «Βόρειος Ελλάς», έστω και με μια μικρή γλωσσική εκτροπή, χάριν λογοπαιγνίου.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ηλεκτρονική έκδοση, που στέκεται με αυστηρή ματιά απέναντι στα γεγονότα και με επίγνωση των καταστάσεων, που αντιμετωπίζει η χώρα.

Παράλληλα δίνει  απαντήσεις στο πως και στο γιατί των γεγονότων με κριτική διάθεση και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, πιστεύοντας ότι πρέπει όλοι να κάνουμε το καλύτερο για να μην πέφτουμε στα ίδια και στα ίδια, αφήνοντας την χώρα μας στην παρακμή και στην ασυνεννοησία.

Μιλάμε για ενημέρωση, που δεν φέρνει μόνο πληροφορίες, αλλά διεισδύει στα μονοπάτια της γνώσης και συμβάλλει στη σφυρηλάτηση νέων αρχών για ευρύτερη παιδεία και διαμόρφωση πιο στέρεας γνώμης  των πολιτών. Ναι στην ανεξάρτητη ενημέρωση με περισσότερο φως στα γεγονότα !