Το πράσινο της φύσης σε συνδυασμό με άλλα χρώματα, ήχους, γεύσεις και μυρωδιές δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για αλλαγή των διαθέσεων όλων των ανθρώπων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία συνδυαστικών ερευνών τριών ευρωπαϊκών ινστιτούτων, που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες της μεγάλης δοκιμασίας σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις από τον πρωτοφανή καύσωνα.

Οι ερευνητές προτρέπουν τους ανθρώπους να φροντίσουν για την δημιουργία γύρω τους συνθηκών φυσικού περιβάλλοντος, διότι τα τεχνητά μέσα δεν φέρουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά επίσης είναι και ενεργοβόρα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τόσο στη Γαλλία, όσο και στη Γερμανία πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν για να δροσιστούν σε συντριβάνια, ποτάμια και λίμνες, αντί να κλειστούν σε αίθουσες με κλιματιστικά μηχανήματα.

Οι ερευνητές προτρέπουν τους πολίτες να στραφούν προς την καλλιέργεια φυτών και δέντρων παντού, ακόμα και στις ταράτσες των κτιρίων, καθώς και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαμορφώσουν νέους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη πολεοδομικών συγκροτημάτων με αναλογία πρασίνου προς δομικά υλικά 50-50%.