Στην απαράδεκτη κατάσταση με τα αδέσποτα στην Καλαμαριά και ιδιαίτερα στα φαινόμενα επιθέσεων σε πολίτες εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Άρης Τεμεκενίδης  (Aris Temekenidis) σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τόνισε την απραξία της Διοίκησης του Δήμου αλλά και του Συνδέσμου Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ.) και την καθυστέρηση ετών στη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που θα έλυνε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα φιλοξενίας και διαχείρισης.

Ο κ. Τεμεκενίδης αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό της επίθεσης στον πατέρα μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτή, που συνέβη σε βάρος ομάδας ποδηλατών. Ακόμη περιέγραψε τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Κόδρα, τονίζοντας την ανάγκη παρεμβάσεων, ώστε να λυθεί και το θέμα με τα αδέσποτα, ώστε αυτό το καλοκαίρι να γίνει προσβάσιμος από τους δημότες της Καλαμαριάς ο χώρος του πρώην στρατοπέδου.

 

Βίντεο από την παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου Άρη Τεμεκενίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς εδώ:

 

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο από τα περιστατικά της επίθεσης σκύλων σε πολίτες συνέβη την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 όταν ένας 55χρονος πατέρας κατευθυνόταν προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς για να παραλάβει τα παιδιά του. Ενώ εκινείτο προς το στρατόπεδο Κόδρα από την πλευρά της Μαρμαρά, στον χωματόδρομο πίσω από τον ιερό ναό των Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου, άκουσε τα πρώτα γαβγίσματα. Επιτάχυνε το βήμα του και συνέχισε προς το σχολείο -το οποίο εφάπτεται του στρατοπέδου- όταν στα 50 μέτρα από την εκκλησία αντιλήφτηκε πως τον έχει περικυκλώσει αγέλη σκύλων.

Ο ίδιος κάλεσε σε βοήθεια αλλά δεν υπήρχε κανείς στο σημείο εκείνη την ώρα. Τότε δέχτηκε την επίθεση των σκυλιών που άρχισαν να το δαγκώνουν και τον έριξαν κάτω, αλλά ο ίδιος βρήκε τη δύναμη να σηκωθεί και να τα απομακρύνει…

Όταν έφτασε στο σχολείο κάλεσε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου δέχτηκε ιατρική φροντίδα. Την επόμενη μέρα κατέθεσε σε αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, η οποία διαβιβάστηκε αυτεπάγγελτα και απευθείας στην εισαγγελική αρχή.

Για το θέμα είχε δώσει εξηγήσεις από την πλευρά του ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. ο υπεύθυνος  Στ. Ζαμπέτογλου, που είχε αναφέρει ότι την ευθύνη για τα αδέσποτα στο χώρο αυτό και την επίδειξη ανοχής για την λειτουργία παράνομου κυνοκομείου φέρουν οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Στο ίδιο θέμα έχει αναφερθεί επανειλημμένα από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Μανόλης Λαμτζίδης, ζητώντας τη λήψη μέτρων.