Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε απόψε η αυτοδιοικητική κίνηση “Οικολογία-Αλληλεγγύη” στην Θεσσαλονίκη , παρουσιάζοντας, παράλληλα και τους 20 πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ,  ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος δήμαρχος, Μιχάλης Τρεμόπουλος, “η Οικολογία -Αλληλεγγύη” αποτελεί  βάση για την συσπείρωση ευρύτερων κατηγοριών πολιτών . Εκτός από τα παραδοσιακά στελέχη του οικολογικού χώρου που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνονται και άτομα από τα κινήματα των ενεργών πολιτών της Θεσσαλονίκης”.
Από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο της κίνησης οι 11 είναι γυναίκες.  Όπως είπε ο κ. Τρεμόπουλος, στη σύνθεση επιδιώχθηκε να “υπάρχει ισορροπία κριτηρίων ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας, ένταξης” και σ αυτήν, συνέχισε, συμπεριλαμβάνονται  ένας Σύριος διερμηνέας, ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος των Πρεσπών, δύο  καθηγητές πανεπιστημίου, δύο δημοσιογράφοι , τρεις με καταγωγή από την Βόρειο Ήπειρο και την Αλβανία, ένας εκπαιδευτικός και μία κοινωνική λειτουργός.
Της παρουσίασης των υποψηφίων προηγήθηκε το νέο λογότυπο της κίνησης και μια αναδρομή των δράσεων της “Οικολογίας – Αλληλεγγύης” στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, από το 1990 έως σήμερα. Ξεχωριστή αναφορά στην εκδήλωση έγινε στην δημιουργία του Κέντρου Ημέρας Προσφύγων και στην προσφορά της  Οικολογικής Κίνησης και του “Οικόπολις”,  που όπως αναφέρθηκε, “αποτέλεσαν φορέα έμπρακτης συμπαράστασης στους πρόσφυγες της Ειδομένης μοιράζοντας καθημερινά χιλιάδες μερίδες φαγητού”.
Η “Οικολογία- Αλληλεγγύη”, είπε ο κ. Τρεμόπουλος, “δεν είναι μόνο η παραδοσιακή προσέγγιση όπως την αντιλαμβάνονται κάποιοι σαν μια έκφραση περιβαλλοντικής ευαισθησίας  και ποιότητας ζωής,  αλλά και μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης όταν υπάρχει ανάγκη. Στέκεται απέναντι στον εθνικισμό και στον λαϊκισμό”.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαχειοφόρο αγορά και κλήρωση δώρων, τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την προεκλογική καμπάνια της κίνησης.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ