Digital composite of highlighted spine of woman with back pain at home

Η αρνητική επίδραση της καθιστικής ζωής στον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά και οι δυνατότητες πρόληψης μιας πάθησης, που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό γυναικών και ανδρών.

 

Σημαντικές ειδήσεις από τις ομιλίες του 4ου Φόρουμ Υγείας,

που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

 

 Σήμερα γνωρίζουμε πως η οστεοπόρωση ή αλλιώς η «σιωπηλή επιδημία» όπως αποκαλείται καθώς εμφανίζεται χωρίς συμπτώματα, αποτελεί την συχνότερη πάθηση των οστών. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε πως καταρρίπτεται από τα στατιστικά δεδομένα η άποψη ότι η οστεοπόρωση είναι μόνο γυναικείο πρόβλημα αφού πλέον πάσχει και μεγάλο ποσοστό ανδρών.

Την ίδια ώρα ελληνικές μελέτες εμφανίζουν επτά  στους δέκα Έλληνες να έχουν  χαμηλή κατανάλωση τροφών με  ασβέστιο και ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Τι πραγματικά συμβαίνει λοιπόν με αυτή την διαταραχή της μικροαρχιτεκτονικής δομής των οστών;

Όλες τις διευκρινίσεις και νέες πληροφορίες, έρχεται να δώσει η πολύ σημαντική ομιλία του Ορθοπαιδικού Χειρουργού, Καθηγητή-Διευθυντή Εργαστηρίου Ανατομίας & Χειρουργικής Ανατομίας, Τμήματος Ιατρικής, Σ.Ε.Υ.,ΑΠΘ., Κωνσταντίνου Νάτση, στο πλαίσιο του 4ου Forum Υγείας που θα διεξαχθεί 24 & 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με ελεύθερη είσοδο.  

Η συγκεκριμένη εισήγηση έχει τίτλο «Διατροφή και άσκηση στην οστεοπόρωση» και θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 13.15-13.45, στην αίθουσα Υγεία. Ανάμεσα σε όσα θα αναφερθούν σχετικά με την οστεοπόρωση είναι η αρνητική επίδραση της καθιστικής ζωής στο σύγχρονο άνθρωπο αλλά και οι δυνατότητες πρόληψης της οστεοπόρωσης μέσα από συγκεκριμένες ειδικές συνταγογραφούμενες ασκήσεις.

Σημειώνεται ότι στο Forum συμμετέχουν περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό,  εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα  “Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία”

Το πρόγραμμα των ομιλιών καλύπτει κάθε σημαντική πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και επιστημονικής έρευνας ενώ αναμένονται και πολλές ειδήσεις που θα αφορούν σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και θέματα υγείας που απασχολούν όλη την κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες για το Forum στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dyoforum.gr ή στο τηλέφωνο 2111001780

 

ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ΟForum Υγείας