Λειτουργεί πλέον κανονικά με πλήρη αποκατάσταση των υποδομών, που είχαν υποστεί ζημιές από τις μεγάλες  πλημμύρες του 2016. Απομένουν άλλα δύο έργα, επισήμανε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.

 

Παραδόθηκε σε χρήση το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας μετά την αποκατάσταση των υποδομών του, που είχαν πάθει ζημιές από τις πλημμύρες του 2016. Την ίδια εποχή επλήγησαν επίσης η ιχθυόσκαλα, ο βιολογικός καθαρισμός, κατοικίες πάνω στο υπερυψωμένο πρανές και η παραλιακή ζώνη.

Κατά την τελετή που έγινε στο Κέντρο Υγείας, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, τόνισε ότι δύο χρόνια μετά από τη θεομηνία του 2016, οι ζημιές αποκαθίστανται σταδιακά και τα έργα προχωρούν.
“Λίγους μήνες μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το χρέος της πολιτείας είναι να μην χαθεί ούτε μια μέρα στο σχεδιασμό της επόμενης. Τα έργα που εγκαινιάζονται σήμερα και που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οφείλονται στον άριστο συντονισμό της Πολιτείας, της περιφέρειας και του δήμου, που έδωσαν αγώνα δρόμου και ψυχής για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια” τόνισε η υφυπουργός. Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι η Πολιτεία εγγυάται ότι “είναι απόλυτη προτεραιότητά της η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών ως κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό”.

Α. Τσιτζικώστας – Βούλα Πατουλίδου

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν καθαρισμοί και αποκαταστάσεις φρεατίων, οδικών δικτύων, ρεμάτων, αγωγών ομβρίων υδάτων, καθώς επίσης και η άρση των καταπτώσεων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Θερμαϊκού. Έγιναν ακόμη εργασίες συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων και αποβλήτων καθώς και αποκαταστάσεις πρανών στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας, καθώς και στην τοποθεσία Αγνάντι Επανομής. Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε, άλλωστε, στον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ανταποκρίθηκε με αμεσότητα στα αιτήματα και τις ανάγκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλια για το σύνολο των παρεμβάσεων.
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, χαρακτήρισε υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι δυσκολίες στο Δήμο Θερμαϊκού.

Γιάννης Μαυρομάτης: Όλα γίνονται με καλή συνεργασία

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, υποστήριξε πως με τα έργα “προστατεύονται δεκάδες κατοικίες, το Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας και η ιχθυόσκαλα της περιοχής, τα οποία σε κάθε βροχόπτωση γινόταν οι αποδέκτες πολλών κυβικών νερών, πλημμύριζαν και δημιουργούνταν πολλά προβλήματα”.
Ο δήμαρχος στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία Πολιτείας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Θερμαϊκού, προσθέτοντας πως έχουν απομείνει ακόμη δύο έργα, που αφορούν αφενός την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου στη Νέα Μηχανιώνα και αφετέρου ασφαλτοστρώσεις, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. και 1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
“Η υπουργός, κατά την παρουσία της, μας υποσχέθηκε ότι θα στείλει τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου, για να συζητήσουμε ποια ζητήματα αυτή τη στιγμή εκκρεμούν, ώστε να μπουν σε μια τροχιά υλοποίησης” πρόσθεσε ο κ.Μαυρομάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ