Φρίκη στο πανελλήνιο και οργή έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του 11χρονου κοριτσιού στο Καταράχι Ηλείας με δράστη τον 37χρονο θείο του, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή της ποινής.

Τώρα όλοι κλαίνε και διαμαρτύρονται στην οικογένεια και στον περίγυρο του θύματος, αναμένοντας και την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό της 11χρονης Βασιλικής που θα δώσει απαντήσεις για το πώς αλλά και πότε δολοφονήθηκε από τον 37χρονο θείο της ο οποίος ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

Ωστόσο ο δράστης, ρομά πατέρας έξι παιδιών, φέρεται να ομολόγησε ότι το κίνητρο ήταν σεξουαλικό, κινώντας υποψίες ότι ο ίδιος φοβόταν μήπως η μικρή αποκαλύψει το τι έγινε και γι αυτό την σκότωσε

Η ιατροδικαστική εξέταση βέβαια θα δείξει αν όντως κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι η ανήλικη από τον θείο της, κάτι που δεν αποκλείουν οι Αρχές, καθώς ο ίδιος πριν από 7 χρόνια, το 2017, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για τον βιασμό μιας 14χρονης.

Ο ίδιος φέρεται ναι μεν να ομολόγησε την πράξη του και να οδήγησε τις Αρχές στο σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του παιδιού με τραύματα από κατσαβίδι στον λαιμό, ωστόσο δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για το τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στον φόνο της ίδιας της ανιψιάς του.

δολοφονία

Παρίστανε τον ανήσυχο και κοινοποίησε amber alert

Επίσης, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει την οικογένεια της 11χρονης, αλλά και τις Αρχές, παρίστανε τον ανήσυχο και εκλιπαρούσε για βοήθεια, κοινοποιώντας μάλιστα ακόμα και το amber alert που είχε εκδοθεί για το παιδί.

Ωστόσο, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το όχημά του, κι όταν αυτό ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές και συγκεκριμένα όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ο 37χρονος ήταν σεσημασμένος και ειδικά για το αδίκημα του βιασμού ανήλικης, τον έθεσαν αμέσως ως τον πρώτο και βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση του παιδιού, προχωρώντας αρχικά στην προσαγωγή του.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (10/6) σε ένα χωράφι ενώ είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Κυριακής από το σπίτι του.

δολοφονία

Το σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα της 11χρονης

Η μητέρα του παιδιού προχώρησε στη δήλωση εξαφάνισης τα ξημερώματα της Δευτέρας και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου.

Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη Βασιλική να επιβιβάζεται με την θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε, το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

Πώς ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του και αρχικά ο ίδιος προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά όμως ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί, ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τη σορό.

δολοφονία

Ο 37χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης, στο Καταράχι Ηλείας, κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας αφού τα συνοδά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό ήταν το κίνητρο. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα την νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση.

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα αν πράγματι το έγκλημα διαπράχθηκε τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων.

Πατέρας έξι παιδιών ο δράστης

«Μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

«Εγώ το έμαθα τώρα τελευταία ότι είχε κατηγορηθεί, από τότε που ήταν εδώ στην Αρετή δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο» δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Ερωτηθείς αν ο 37χρονος ήξερε την περιοχή απάντησε θετικά λέγοντας ότι δούλευε στα χωράφια.