Ενώ ταυτοποιήθηκε ο νεκρός άντρας, που ανασύρθηκε χθες από τις λάσπες σε κατοικημένη περιοχή στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε νωρίτερα από ορμητικά νερά, κοντά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», έντονη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων για την κατάσταση των ρεμάτων, που “εκβάλλουν” στη συνοικία.  

Ο νεκρός άντρας επιβεβαιώθηκε πως ήταν ο οδηγός του οχήματος, που είχε παρασυρθεί και έφτασε σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το «Παπαγεωργίου».

Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Γεωργίας, ο οποίος εντοπίστηκε εκτός του οχήματός του, στην περιοχή της οδού Μυτιλήνης, κοντά στο στρατόπεδο Καρατάσου.

Εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο του άντρα, που αφότου ανασύρθηκε από το ρέμα, το οποίο είχε υπερχειλίσει μετά από ισχυρή καταιγίδα το μεσημέρι του Σαββάτου, διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον 26χρονο.

Στο μεταξύ αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, καθώς η εικόνα με τα ρέματα, που κατεβαίνουν από το Σέιχ Σου, ακόμα και από τον Χορτιάτη δεν έχουν διευθετηθεί όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο των ανεξέλεγκτων ροών σε κάθε καταιγίδα.

“Για αντιπλημμυρικά έργα ακούμε, και αντιπλημμυρικά δεν βλέπουμε”, λένε οι κάτοικοι, θεωρώντας ότι δεν μπορεί να επικρατεί τέτοια κατάσταση εν έτει 2021, πολύ δε περισσότερο όταν συνεχώς βλέπουμε να πλημμυρίζουν πολλές περιοχές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, εξ αιτίας και της κλιματικής αλλαγής.