Στον εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγούνται σήμερα τα δύο αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, που συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ως οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του  σταθμάρxη του μετρό, την περασμένη Τετάρτη, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Παράλληλα, συνελήφθη και αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βοήθησε τους δύο ανήλικους προκειμένου να κρυφτούν.

Η όλη υπόθεση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα, όπου βρήκαν ευκαιρία ορισμένοι να προβάλλουν τις εμμονικές ιδέες τους είτε ως αρνητές της παραμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, είτε ως αντιρατσιστές, που προτιμούν σε κάθε περίπτωση να ενοχοποιούνται Έλληνες για να μην συκοφαντούνται οι ξένοι…

Αναπτύχθηκε ένα περίεργο “γαϊτανάκι” αντιπαράθεσης στα όρια του διχασμού, που παραπέμπει σε ανώφελες διαμάχες στην ελληνική κοινωνία, με περιφρόνηση της έννομης τάξης, που είναι για όλους ίδια, είτε είναι αλλοδαποί, είτε Έλληνες.

Οι συνθήκες σύλληψης των ανηλίκων

Τα δύο αδέρφια συνελήφθησαν χθες αργά το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που αξιοποίησαν τις πληροφορίες και το υλικό από τις κάμερες και κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από 60ώρες, να ταυτοποιήσουν τους δύο ανήλικους και να τους συλλάβουν στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Μαζί τους συνελήφθη και ο ειδικός φρουρός ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και όπως είπε στους αστυνομικούς, γνώριζε την οικογένεια και η μητέρα των παιδιών του ζήτησε βοήθεια για το πως θα χειριστούν την υπόθεση.

Στην Εισαγγελέα Ανηλίκων τα δύο αδέρφια αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για το τι τους ώθησε σε αυτή την ακραία πράξη σε βάρος του 53χρονου σταθμάρχη και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή, ενώ θα ασκηθούν και διώξεις σε βάρος τους.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλειας Αθηνών μετέβη και ο σταθμάρχης ο οποίος τους αναγνώρισε. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η ομάδα των αστυνομικών που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι η ίδια που εξιχνίασε και την ιστορία με την επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας τον περασμένο Μάιο.

Τους πήρε η μητέρα τους από  το Μοναστηράκι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα δύο αδέρφια τα οποία είναι παιδιά χωρισμένων γονιών (έχουν άλλα δύο αδέρφια) και  πηγαίνουν σε ΕΠΑΛ, αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, πήραν το μετρό και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι.

Από εκεί,τηλεφώνησαν στη μητέρα τους η οποία, μετέβη στο κέντρο της Αθήνας και τους πήρε για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και του ζήτησαν να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την υπόθεση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός, τους συμβούλευσε να ισχυριστούν ότι δέχθηκαν επίθεση όπο τον σταθμάρχη και αντέδρασαν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας.

Τι είχε δηλώσει ο 53χρονος σταθμάρχης

Νωρίτερα, ο 53χρονος σταθμάρχης μίλησε για την  τραγική εμπειρία που έζησε στον χώρο της εργασίας του, όταν ζήτησε από τους νεαρούς να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα. Ο σταθμάρχης, ο οποίος επισκέφθηκε γναθοχειρουργό για να αξιολογήσει την κατάστασή του, είπε μεταξύ άλλων:

«Ήταν ένα κακό όνειρο, πρέπει να πάω στον γιατρό και δεν μπορώ να μιλήσω… Υγεία και ανθρωπιά, τίποτα άλλο» είπε αρχικά.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στους δυο δράστες: «Για τα δύο παιδιά που με χτύπησαν δεν έχω να πω κάτι, να είναι καλά, τίποτα άλλο! Πρέπει να φύγω, να πάω στο νοσοκομείο».