Συνθήκες μόνιμης, σταθερής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δήμων της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης μπορούν να διαμορφωθούν προς όφελος των πολιτών, τονίζει ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης μετά την σημαντική συνάντησή του με τον ομόλογό του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο κ. Αγγελούδης επισκέφθηκε τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, μετά την συνάντηση, που είχε στο Φανάρι με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αγγελούδης αναφέρει:
“Λέξεις – κλειδιά ο αλληλοσεβασμός και η εμπιστοσύνη.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης κ. Εκρέμ Ιμάμογλου για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξε.
Στη συζήτησή μας του επισήμανα πως για εμάς συνιστά προτεραιότητα η ανάπτυξη διεθνών, παραγωγικών συνεργασιών με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών, την ενδυνάμωση του πολιτιστικού προϊόντος και την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού.
Τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη, αυτές τις δύο ιστορικές πόλεις, τις συνδέει το πλούσιο παρελθόν, το δημιουργικό παρόν και το αισιόδοξο μέλλον, για το οποίο οφείλουμε να εργαστούμε, προς όφελος των πολιτών μας.
Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε από κοινού συνθήκες μόνιμης, σταθερής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Για τον λόγο αυτό, παροτρύνουμε τους πολίτες Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης να επισκέπτονται τις δύο πόλεις”.