Το τελευταίο αντίο στον Σερραίο αστυνομικό, που πέθανε από κορωνοϊό, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι. Ο Στέλιος ήταν 41 ετών και ο ιός τον βρήκε ανοχύρωτο καθώς δεν είχε εμβολιαστεί.

Όπως είπαν συγγενείς και γιατροί ο Στέλιος πάλεψε επί 14 μέρες στο νοσοκομείο Σερρών αλλά δεν τα κατάφερε.

«Δυστυχώς θα συνεχίσουμε να θρηνούμε νεαρά θύματα αν δεν εμβολιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού» δήλωσε στο Mega ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής.

Όταν το αποφάσισε ήταν αργά

Όπως είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και συναδέλφους, ο αστυνομικός φοβόταν να εμβολιαστεί. Όταν το αποφάσισε, ήταν πια αργά.

«Πριν νοσηλευτεί μας είχε πει ότι ήθελε να το κάνει αλλά τελικά δεν πρόλαβε να το κάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Αναστάσιος Αραμπατζής.

Όπως εξηγεί o πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων, ο 40χρονος Στέλιος δεν είναι ο μοναδικός στο σώμα που δεν είχε εμβολιαστοί. «Στο αστυνομικό σώμα Σερρών το 76% είναι εμβολιασμένοι. Οι υπόλοιποι είναι ανεμβολίαστοι» επεσήμανε ο κ. Αραμπατζής.

Ήθελε, αλλά δεν πρόλαβε, λέει ο πεθερός του

«Έχασα τον γαμπρό μου. Έχει ένα παιδάκι επτά χρόνων και έμεινε τώρα χωρίς πατέρα», λέει συντετριμμένος ο πεθερός του 41χρονου ανεμβολίαστου αστυνομικού.

«Δεν πρόλαβε. Ήθελε, αλλά δεν πρόλαβε» σημειώνει ο πεθερός του 41χρονου.

Η διασπορά φαίνεται πως ξεκίνησε από το σχολείο της 7χρονης κόρης του με αποτέλεσμα να νοσήσει όλη η οικογένεια.

«Κολλήσαμε όλοι, και οι πέντε. Η μικρή μας το έφερε, κολλήσαμε και οι πέντε. Ο μόνος αδύναμος που ήταν, ήταν αυτός, ο γαμπρός μου» πρόσθεσε ο συγγενής του άτυχου αστυνομικού.