Ένας μεγάλος πλάτανος, δίπλα από σπίτι στην Πρώτη Σερρών, φαίνεται ότι έφερε μεγάλη τύχη στον 19χρονο πιλότο, καθώς απορρόφησε την δύναμη πρόσκρουσης του μονοκινητηρίου αεροπλάνου, τύπου Τσέσνα, που έπεσε στην περιοχή το πρωϊ.

Τα κλαδιά του Πλατάνου “κλαδεύτηκαν” από το μικρό αεροπλάνο καθώς βρέθηκε ανάμεσά τους πριν καταλήξει στο μπαλκόνι του γιετονικού σπιτιού, κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ  ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητηρίου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβάτης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ο 19χρονος πιλότος κατάγεται από χωριό της περιοχής, δίπλα στην Πρώτη Σερρών και φοιτά στη Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας Αλεξανδρούπολη. Το μικρό αεροσκάφος απογειώθηκε νωρίτερα από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα serraikanea.gr, επρόκειτο για μια απ’ τις πρώτες εκπαιδευτικές πτήσεις του πιλότου, όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, το αεροπλάνο του πιάστηκε πάνω στον πλάτανο και έπεσε.

Ευτυχώς, ο 19χρονος είναι καλά στην υγεία του, καθώς γλίτωσε μόνο με επιφανειακά τραύματα και εκδορές, ενώ τις πρώτες βοήθειες του της έδωσε ο Δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, ο οποίος είναι και γιατρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές τις μέρες στην Πρώτη γίνονται εκδηλώσεις με τίτλο “Γιορτή του Πλάτανου” και μαζεύεται πολύς κόσμος από την γύρω περιοχή.