Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται αυτές τις μέρες στους δρόμους, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας αυτοκινήτων, αλλά και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, καθώς σε ορισμένες περιοχές η άσφαλτος γίνεται ολισθηρή από ψιλόβροχο ή παγετό, ενώ μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να ευθύνεται και το αλκοόλ, που καταναλώνεται περισσότερο τώρα τις γιορτές.

Οι κατά τόπους υπηρεσίες της τροχαίας εφιστούν την προσοχή των οδηγών, σε αρκετά δε σημεία των εθνικών οδών, όπως στην Ιονία, υπάρχουν μπλόκα με κάμερες, που καταγράφουν τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας.

Ένα άλλο σημείο, που τονίζεται από την τροχαία είναι η αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς, όπως επίσης και η μη χρήση τηλεφωνικών συσκευών κατά την οδήγηση. Συνεργεία της τροχαίας πραγματοποιούν ελέγχους και για κινητά, επιβάλλοντας ποινές, που προβλέπουν και αφαίρεση πινακίδων – άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για δύο μήνες.

Δύο θανατηφόρα στη Βόρεια Ελλάδα

Παρά τις συστάσεις και τα μέτρα της τροχαίας τα δυστυχήματα δεν αποφεύχθηκαν και αυτό το διήμερο.

Στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκαν δύο θανατηφόρα  τροχαία, ένα στην Πιερία και το άλλο στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας.

Λίγο πριν τις 10  το βράδυ της Τετάρτης  στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Κορινού στην Πιερία αγροτικό φορτηγάκι, που οδηγούσε 36χρονος άνδρας συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πιερίας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του λεωφορείου, ηλικίας 44 χρόνων, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Δύο άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο είναι καλά στην υγεία τους. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Αυτοκίνητο σε τοιχίο

Στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας ένας 49χρονος έχασε τη ζωή του στις τρεισήμισι τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εκτράπηκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε τοιχίο .
Προανάκριση ενεργεί το τμήμα τροχαίας Θέρμης.