Τουλάχιστον πέντε μαθήτριές του κατηγορείται ότι είχε βιάσει ο 44χρονος προπονητής  Τάε κβον ντο, ο οποίος συνελήφθη στην Ηλιούπολη Αττικής μετά από βαρύτατες καταγγελίες, καθώς φέρεται ότι παρέσυρε τα κορίτσια σε μικρό χώρο, όπου διέμενε δίπλα στα αποδυτήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γείτονά του προπονητή, ο 44χρονος, ο οποίος ήταν χωρισμένος, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μετατρέψει τμήμα του ημιωρόφου του γυμναστηρίου σε διαμέρισμα και έμενε μόνιμα εκεί, καθώς, όπως υποστηρίζει, έψαχνε οικονομικό σπίτι για να νοικιάσει.

Στον ίδιο όροφο βρίσκονται και τα αποδυτήρια των μικρών αθλητών και αθλητριών, γεγονός το οποίο μετά τις αποκαλύψεις έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των γονιών τους.

Μητέρα νεαρού αθλητή δήλωσε σοκαρισμένη με τη σύλληψη του προπονητή τάε κβον ντο για βιασμό ανήλικων κοριτσιών. Όπως είπε, ήταν καλός επαγγελματίας και ούτε ο γιος ούτε κάποιος άλλος είχε αναφέρει κάτι ύποπτο για τον προπονητή.

Αναφέρθηκε, δε, στην ύπαρξη του ημιωρόφου, λέγοντας: «Υπήρχαν στον επάνω όροφο τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες. Όσα παιδιά ήθελαν, ανέβαιναν και ξεντύνονταν, έκαναν το μπάνιο τους, άφηναν τα πράγματά τους, τα εξαρτήματά τους».

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο προπονητής είχε διαμορφώσει έναν χώρο στον πάνω όροφο, δίπλα στα αποδυτήρια των παιδιών, σε σπίτι, μένοντας εκεί κάποιες φορές.

Δίωξη για βιασμό κατά συρροή και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια

Νωρίτερα, εις βάρος του προπονητή Τάε κβον ντο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο 44χρονος συλληφθείς έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι από το 2009 έως το 2020 ο προπονητής πλησίαζε ανήλικες, και αφού επαινούσε τις αθλητικές τους ικανότητες, τις έπειθε να κάνουν ατομικές προπονήσεις μαζί του. Εν συνεχεία τις βίαζε στο γυμναστήριο ή το σπίτι του.

Έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, στο γυμναστήριο και σε όχημά του, εντοπίστηκαν τρία κινητά, δύο τάμπλετ, τρεις φορητοί υπολογιστές, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι ο προπονητής τάε κβον ντο, πατέρας ενός παιδιού, βίασε πέντε κορίτσια, που τώρα έχουν ενηλικιωθεί. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.