Γ. Κουμουτσάκος: “Ο Ζάεφ προκαλεί την Ελλάδα, ισοπεδώνει τα επιχειρήματα

και την προπαγάνδα Τσίπρα- Κοτζιά και γελοιοποιεί και άλλο τον Π. Καμμένο.”

 

Η συνεχιζόμενη με προκλητικό τρόπο και με αθέμιτα μέσα προπαγάνδα των Σκοπιανών υπέρ “μακεδονικής” ταυτότητας και γλώσσας, αλλά και στη συνέχεια περί “μακεδονικού στρατού”, που, όπως είπε ο Ζόραν Ζάεφ, ετοιμάζεται να μπει στο ΝΑΤΟ, φέρνει αναταράξεις στην Αθήνα.

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος φαίνεται εκτεθειμένος για μια ακόμη φορά, αφού πρόκειται να βρεθεί σύντομα στο ΝΑΤΟ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και να ακούν για προετοιμασία ένταξης “μακεδονικού στρατού” στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι αναταράξεις θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, καθώς η σκοπιανή πλευρά δεν φέρεται διατεθειμένη να αλλάξει ρότα.

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει μύδρους κατά της κυβέρνησης με δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της, όπως αυτές του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος τόνισε ότι “μία και μόνο δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ήταν αρκετή για να ισοπεδώσει την προπαγάνδα Τσίπρα – Κοτζιά για την συμφωνία των Πρεσπών”.

Η δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί «μακεδονικού στρατού» που ετοιμάζεται να γίνει στρατός του ΝΑΤΟ, έχει και συνέχεια, καθώς ο Ζάεφ επιχείρησε να εξάρει το επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων στη χώρα του, λέγοντας:

«Ο μακεδονικός στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του», ανέφερε ο Ζάεφ κατά την ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών της χώρας του.

“Μετά τη διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ αναφέρεται σε «μακεδονικό στρατό, κάτι που έκανε τον κ. Κουμουτσάκο να γράψει σε ανάρτησή του στο Twitter:

“Με μία μόνον δήλωση ο Ζάεφ προκαλεί την Ελλάδα, ισοπεδώνει τα επιχειρήματα και την προπαγάνδα Τσίπρα- Κοτζιά, γελοιοποιεί και άλλο τον Π. Καμμένο, επιβεβαιώνει την ορθότητα της άρνησης της ΝΔ”.