Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν για ένα rapid test στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και άλλες πόλεις μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων κορvναϊού, καθώς πολλοί είναι αυτοί, που ανησύχησαν από το νέο κύμα της διασποράς, ενώ άλλοι θέλουν να κάνουν πιο ασφαλείς την γιορτή της Πρωτοχρονιάς με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο κόσμος παίρνει επίσης τα μηνύματα από τους επιστήμονες, που συνεχίζουν να τονίζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη καταγράφηκαν 3.997 κρούσματα, ενώ πιο μεγάλη είναι η ανησυχία στην Αθήνα, στο κέντρο της οποίας καταγράφηκαν 5.007 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σταθερή είναι η αυξητική τάση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ ασφυκτική είναι η πίεση στις ΜΕΘ.

Στο ΑΧΕΠΑ, 8 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σαράντα ήταν οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στην εφημερία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου 12 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Η υψηλή θετικότητα των τελευταίων ημερών, καταγράφεται εδώ και μία εβδομάδα από τα rapid test, στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και σε δημόσιους χώρους, όπου γίνονται δωρεάν.

Στην Αττική μεταξύ των 15 νοσοκομείων που χορηγούν μονοκλωνικά αντισώματα, έχει επιλεγεί το Μποδοσάκειο, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να δέχεται ασθενείς στον ανεξάρτητο και απομονωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί.

Η νέα αυστηρότερη δέσμη μέτρων θα ισχύσει, σε πρώτη φάση, έως τις 16 Ιανουαρίου