Άλλη μία εξωφρενική περίπτωση καθυστέρησης στην άφιξη ασθενοφόρου προκύπτει από τις  πληροφορίες για τον απρόσμενο θάνατο 19χρονης εγκύου στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος στον 9ο μήνα και το πρωί της Τρίτης διαμαρτυρήθηκε στον σύζυγό της και στους οικείους της για έντονους πόνους στην κοιλιά.

Το ζευγάρι δεν διαθέτει αυτοκίνητο γι’ αυτό και κάλεσε το ΕΚΑΒ, γύρω στις 8:30 το πρωί της Τρίτης, ώστε να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας.

«Ήταν ζωντανή όταν την πήρε το ασθενοφόρο» λένε οι δικοί της

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι συγγενείς της, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε σημαντικά καθώς έφτασε στο σπίτι της γύρω στις 13:30 το μεσημέρι και τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Εκεί, ωστόσο, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ούτε το μωρό επιβίωσε.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ στο σχετικό ρεπορτάζ, η 19χρονη, σύμφωνα με τους συγγενείς της, ήταν ζωντανή όταν έφυγε από το σπίτι.

Από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρη επισημαίνουν ότι η κοπέλα ήταν νεκρή όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όπως όλα δείχνουν, την παρέλαβαν στις 13:38 και τη διασωλήνωσαν στο ασθενοφόρο, όμως δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Ωστόσο οι συγγενείς και άλλοι, που γνωρίζουν την κατάσταση, υποστηρίζουν ότι η γυναίκα πιθανότατα θα είχε διασωθεί αν έφτανε το ασθενοφόρο νωρίτερα. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν οργή, λέγοντας ότι όταν αυτά συμβαίνουν στην Αττική, μπορεί να σκεφτεί κανείς τι συμβαίνει στα νησιά ή σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές.