Με έντονες αποδοκιμασίες πολιτών και οπαδών του Άρη προσήχθησαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού  και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου.

Η δίκη ξανάρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  μετά την ολιγοήμερη διακοπή της στις 18 Ιανουαρίου,  κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα, συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο.

Η δίκη ξανάρχισε με λήψη αστυνομικών μέτρων, που όμως δεν θεωρήθηκαν αρκετά από την πλευρά των δικηγόρων της οικογένειας του Άλκη.

Επικράτησε και πάλι ατμόσφαιρα συγκίνησης, κατά την προσέλευση των γονέων του Άλκη. Κατά την πρώτη ημέρα της διεξαγωγής της δίκης, οι γονείς του άτυχου νεόυ βρέθηκαν για πρώτη φορά ενώπιον των 12 ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους.

Οι 12 νεαροί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.

Επίσης, στις κατηγορίες εις βάρος τους συμπεριλαμβάνεται η επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 12

Κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

  • Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
  • ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
  • άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.