Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και πάλι το απόγευμα σήμερα περιοχές της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας, με βροχόπτωση και χαλάζι σε ορισμένα σημεία, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις που είχε εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε προβλήματα σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, ενώ χαλάζι έπεσε στη δυτική πλευρά και στα γύρω ορεινά.

Προηγήθηκαν ανάλογες καταιγίδες τις προηγούμενες μέρες σε Κοζάνη με χοντρό χαλάζι και στη Χαλκιδική, όπου μάλιστα έπεσε κολόνα της ΔΕΗ στην περιοχή των Ζερβοχωρίων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα Ριζά, στην Παλαιόχωρα και σε άλλους οικισμούς.

Εξαιρετική φωτογραφία από ανάρτηση του Αντιδημάρχου Πολυγύρου Χρήστου Κομπόγιαννου, που συντόνιζε τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου.

Ωστόσο με συντονισμένες προσπάθειες παραγόντων του Δήμου Πολυγύρου και του ΔΕΔΔΗΕ η λειτουργία του δικτύου αποκαταστάθηκε, αν και υπήρξε αρκετή ταλαιπωρία των κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί πως βροχοπτώσεις με ισχυρές καταιγίδες αναμένονταν σήμερα μεχρι το βράδυ, ενώ αύριο Κυριακή, θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 13-06-2021

Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά, καθώς και στην Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα έως 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.