Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Mega, που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα 50 χρόνια της ΝΔ, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του κόμματος και στην άρνηση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά να παραβρεθούν στη γιορτή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το γραφείο του στα κεντρικά της ΝΔ στην οδό Πειραιώς, έδωσε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην εκπομπή LiveNEws.

“Η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη και πιο σταθερή παράταξη σημείωσε ο πρωθυπουργός αρχικά. Μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά ταυτόχρονα είχαμε την δυνατότητα να προσαρμοστούμε σε καιρούς οι οποίοι αλλάζουν”.

«Η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού και βρίσκεται πάντα απέναντι στον λαϊκισμό» πρόσθεσε.

Για απουσία Καραμανλή και Σαμαρά: Εγώ το καθήκον μου το έκανα

Για την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε με νόημα:

«Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά». «Από εκεί και πέρα θα επαναλάβω ότι η μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς αλλά στους απλούς νεοδημοκράτες και νομίζω ότι μία μέρα γιορτής είναι μέρα ενότητας και έτσι θα την θυμόμαστε. Εγώ το καθήκον μου το έκανα, ο κόσμος θα κρίνει».

Γιατί δεν πάνε στη γιορτή

Πληροφορίες αναφέρουν  ότι δεν θα παραβρεθούν στη γιορτή για τα 50 χρόνια της ΝΔ οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, καθώς αποφάσισαν να γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας ότι διαφωνούν με την πολιτική του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ενημερωθεί σχετικά, από τα επιτελεία των δύο πρώην πρωθυπουργών, η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης χαρακτηριζόταν από αμηχανία, καθώς κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι η «σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους νεοδημοκράτες» και ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής δείχνουν περιφρόνηση στην παράταξη και όχι στην κυβέρνηση.

Η ηχηρή απουσία Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά όχι μόνο επιτείνει την εσωτερική αναταραχή στη ΝΔ, αλλά δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργού αποδοκιμάζουν συνολικά την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη είχε τηλεφωνήσει προσωπικά στους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για να τους προσκαλέσει στη γιορτή.