“Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου» ήταν το μήνυμα στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση, προσθέτοντας ότι η επιτυχία στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού.

«Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου» είπε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού και κάλεσε όλους μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνουν, αυτό να τονίζεται συστηματικά.

Ποια θέματα συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων, το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο δημόσιο τομέα, καθώς και οι βασικές πτυχές του κυβερνητικού έργου σε σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, τις σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και αποκρατικοποιήσεις, την υλοποίηση κρίσιμων πολιτικών στο κοινωνικό κράτος και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τις πολιτικές που αφορούν στην εξωτερική πολιτική και άμυνα καθώς και το προσφυγικό- μεταναστευτικό ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

 Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παρά την πανδημία το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης προχώρα ανεμπόδιστα. «Στη Βουλή συζητούνται αυτή τη στιγμή τέσσερα νομοσχέδια, έχουμε άλλα επτά που είναι έτοιμα προς κατάθεση, τέσσερα στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται δεκάδες άλλα δράσεις των υπουργείων σε κάθε τομέα κυβερνητικής πολιτικής. Είναι ένας ρυθμός τον οποίον όχι απλά θα τον κρατήσουμε αλλά και θα τον επιταχύνουμε, για να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς με τον προγραμματισμό τον οποίο έχουμε συμφωνήσει σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου για την περίοδο 2020-2021» είπε.