Κλίμα βαθιάς θλίψης επικρατεί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου κηδεύονται έξι από τα θύματα του  πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σήμερα στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 55χρονης Λαρισαίας Βασιλικής Χλωρού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της Μενεμένης, όπου και διέμενε μαζί με την οικογένειά της.

Επίσης, στην Καλαμαριά στις 13:00 θα γίνει η κηδεία του Νικήτα Καραθεοδώρου, υπαρχιπυροσβέστη από τη Θεσσαλονίκη που υπηρετούσε στο 2ο Πυροσβεστικό Σώμα Αθηνών. Στην ίδια εκκλησία θα γίνει και η κηδεία της κοπέλας του Καλλιοπης Πορφυρίδου.

Στο Κορδελιό κηδεύεται ο αστυνομικός Βαγγέλης Μπουρνάζης με τον 15χρονο γιο του, Παναγιώτη.

Τέλος, στις 16:15 στον Ιερό Ναό «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη (Κοιμητήρια) θα γίνει η κηδεία της Αγάπης Τσακλίδου.

Το Τμήμα Βιολογίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του

Το Τμήμα Βιολογίας συγκλονισμένο από την ανείπωτη τραγωδία και το χαμό τόσων νέων ανθρώπων, θρηνεί και για τη δική του απώλεια της Αγάπης Τσακλίδου κόρης αγαπητών συναδέλφων του Τμήματος μας και του Τμήματος Μαθηματικών.

Το Τμήμα Βιολογίας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα συλλυπητήρια του στους οικείους της.

Η εξόδιος Ακολουθία θα γίνει αύριο Δευτέρα 6.3.2023 στις 16.15 στον Ιερό Ναό «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θέρμη (Κοιμητήρια).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος αποφάσισε α. Να εκδώσει Ψήφισμα β. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της γ. Τα μέλη του Τμήματος να καταθέσουν χρηματικό ποσό σε ευαγές ίδρυμα στη μνήμη της δ. Να γίνει διακοπή κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας για αύριο Δευτέρα 6.3.2023 καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δάκρυα για την 32χρονη Σοφία – Ειρήνη Ταχματζίδου

Με δάκρυα στα μάτια κι ένα μεγάλο “γιατί” να βρίσκεται στα χείλη όλων, φίλοι και γνωστοί, είπαν το τελευταίο αντίο στην κηδεία της 32χρονης Σοφίας – Ειρήνης Ταχματζίδου, που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε στα Τέμπη.

Η Εξόδιος Ακολουθία της άτυχης 32χρονης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στο Κολχικό Θεσσαλονίκης και το παρών έδωσε πλήθος κόσμου. Στο τέλος της τελετής όλοι έψαλαν το «Χριστός Ανέστη».

Η σορός της Σοφίας-Ειρήνης, που ήταν ανιψιά του δημάρχου Λαγκαδά, ταυτοποιήθηκε μετά από αρκετές ημέρες, καθώς αρχικά ήταν στη λίστα των αγνοούμενων.

Εννέα φοιτητές του θρηνεί το ΑΠΘ

Ο τραγικός επίλογος των δύο φοιτητών αναμένεται να γραφεί σήμερα, καθώς η κηδεία της Αναστασίας Παπαγγελή θα τελεστεί στις 14:00 στη Λυκουριά Καλαβρύτων, ενώ μια ώρα νωρίτερα τον Αναστάση Κουτσόπουλο θα χαιρετήσουν οι οικείοι του στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.

Κι ενώ θρηνεί για το χαμό 12 φοιτητών του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχωρά στη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Την πρόταση θα υποβάλει η Νομική Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.