Έντονο ενδιαφέρον βρίσκεται σε εξέλιξη για τις εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, που θα γίνουν την 23η, 24η και 25η Νοεμβρίου 2024 για την ανάδειξη του νέου 51μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ.

Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και κατέρχονται τέσσερις συνδυασμοί, που εκπροσωπούν διάφορες τάσεις και προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο και τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.
Αυτός, που θα εκλεγεί θα πάρει τα ηνία από τον επί χρόνια πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορπίδη, ο οποίος έχει αναδείξει τα θέματα του κλάδου και είχε διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία.
Ενδιαφέρον για τις εκλογές εκδηλώνεται και από τα πολιτικά κόμματα, καθώς το Επιμελητήριο έχει πολύ μεγάλο αριθμό μελών και αποτελεί ζωντανό πυρήνα της αγοράς και της τοπικής οικονομίας.
Από την άφιξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
(Ο Π. Καρδαράς στο μέσον).
Έτσι και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εκφράζεται ενδιαφέρον, αλλά και αγωνία για την περαιτέρω πορεία του Επιμελητηρίου μετά την εποχή Ζορπίδη.
Αυτό το ενδιαφέρον επισημαίνει ο επικεφαλής της Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Δ.Ε. της Ν. Δ. Θεσσαλονίκης Πάνος Καρδαράς, που τονίζει: “Θέλουμε να αναδείξουμε τις αγωνίες μας, αλλά και τις ανησυχίες μας για τις εκλογές του Επιμελητηρίου, καθώς επηρεάζουν τις επαγγελματικές τάξεις της πόλης μας, οι οποίες θα πρέπει να κάνουν βήματα προόδου με λιγότερα προβλήματα.

“Η Εκλογική Επιτροπή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του
Επιμελητηρίου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες που θα διενεργηθούν στο περίπτερο αριθ. 10 της Δ.Ε.Θ. την 23η , 24η και 25η Νοεμβρίου 2024 και κατά τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από ώρα 08.00 το πρωί μέχρι της 18.00 το απόγευμα για την ανάδειξη του νέου 51μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Θ.

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται νομικά πρόσωπα-μέλη του Επιμελητηρίου
που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Ε.Ε.Θ. (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 22-11-2023) και έχουν εξοφλήσει τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ για το έτος 2023 το αργότερο μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ.

Επίσης στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται τα φυσικά πρόσωπα-μέλη του
Επιμελητηρίου που έχουν συμπληρώσει ένα έτος από την εγγραφή τους στο Ε.Ε.Θ. (δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και την 22-11-2023) και έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο ΓΕΜΗ ή την ετήσια συνδρομή στο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2023 το αργότερο μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ.
Διευκρινίζεται ότι οι πληρωμές στο ταμείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Θεσσαλονίκης γίνονται για όλα τα μέλη του το αργότερο μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και μέχρι ώρα 15.00μ.μ. ενώ οι ηλεκτρονικές πληρωμές των συνδρομών και τελών ΓΕΜΗ μπορούν να γίνουν έως τις 24μμ”.