Επιπόλαιη και ανεύθυνη χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε απάντηση για τις δηλώσεις του περί σχεδιασμού της απαγωγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ  Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, την απαγωγή είχε σχεδιάσει σε ανώτατο επίπεδο ο Ερντογάν, προκειμένου να θέσει στη διάθεση του ομήρους, ώστε να διαπραγματευτεί την ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που είναι στην Ελλάδα.

Επ αυτών η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν με εντολή του προέδρου της Τουρκίας αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα ανεύθυνης και επιπόλαιης συμπεριφοράς. Η ελληνική πλευρά έχει λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για τους λόγους που συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και για τη νομική διαδικασία. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει το θέμα στην ατζέντα με διαρκείς ακατανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς, θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να φύγει η προσοχή από το ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις νόμιμες και δίκαιες προσδοκίες για τους προδότες που μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και βρίσκονται εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.