Αύριο, Σάββατο, θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν είχε ολοκληρωθεί, όπως έγινε γνωστό κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο, από την Νίκη Κεραμέως.

Ωστόσο η εκκρεμότητα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες έγκυρων πηγών, οφείλεται σε διαφορετικές προσεγγίσεις από μέλη της επιτροπής, καθώς είναι μερικοί, που υποστηρίζουν ότι η μετάδοση του ιού είναι μηδενική ή ελάχιστη από παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ προέχει η αντιμετώπιση του προβλήματος της απασχόληση των γονέων, που θα πρέπει να βρίσκονται στα σπίτια τους.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι το κλείσιμο είναι επιβεβλημένο, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη και σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της μεγάλης διασποράς της πανδημίας. Αναμένεται οι απόψεις αυτές να τεθούν στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.