Πάνω από 500 άτομα συνάχθηκαν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου για να γιορτάσουν την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας με μια πλούσια δεξίωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες πολιτικοί ενώ δεν έλειψαν τα πηγαδάκια και τα αστεία, καθώς και η γνωστή ετήσια πασαρέλα των κυριών με τα θερινά μοντελάκια, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε τους πολιτικούς αρχηγούς, 22 υπουργούς, 60 βουλευτές, 90 αντιστασιακούς, 70 εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και 40 προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας αλλά και της παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι με τη δουλειά τους στήριξαν την ελληνική κοινωνία την περίοδο του lockdown.

Γράφει ο Νίκος Δημαράς

Και ενώ η κοινωνία έχει τις δικές της αγωνίες λόγω της μεγάλης κρίσης από τον κορωνοϊό, μαζί με τους φόβους για νέα εξάπλωση και την ώρα, που όλοι οι Έλληνες είχαν το μυαλό τους στα επικίνδυνα παιχνίδια του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο με ζοφερές σκέψεις για το τι θα γίνει, οι περισσότεροι πολιτικοί έστηναν πηγαδάκια και έκαναν αστειάκια, ως συνήθως για να “σπάει ο πάγος” στα κιόσκια του προεδρικού. Και καλώς η κα πρόεδρος κάλεσε μεταξύ άλλων και τους υγειονομικούς. Το αξίζουν.

Αλλά θα περιμέναμε από την κα Σακελλαροπούλου να κάνει κάτι πιο σημαντικό και πιο ανθρώπινο φέτος. Αρκετά με τους πολιτικούς, τους ανθρώπους του πολιτισμού και τους δηλωθέντες αντιστασιακούς. Ευτυχώς, που δεν πήγαν και αρκετοί άλλοι, και αυτοί πραγματικοί αντιστασιακοί, που όμως δεν γουστάρουν τα αστειάκια και τις συνοδείες κυριών με θερινά μοντελάκια.  Δεν λέμε να σταματήσει η κα πρόεδρος τις λαμπρές εκδηλώσεις και τις δεξιώσεις, λόγω κόστους κ.λ.π., αλλά θα προτιμούσαμε να κάνει κάτι πιο λιτό και συμβολικό.

Για παράδειγμα να κάνει μια εκδήλωση απόδοσης τιμής στους ήρωες της Κυπριακής τραγωδίας, στους διασωθέντες με τα ψυχικά και σωματικά τραύματα, στους “σακατεμένους” μιας τρομερής περιπέτειας, στους αξιωματικούς και οπλίτες του 1974, που στάθηκαν αντρίκια απέναντι στον ατσάλινο “Αττίλα” και πολλοί θερίστηκαν από τα οπλοπολυβόλα των αρμάτων μάχης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΛΔΥΚ.

Αυτούς, που αγνοήθηκαν επί τόσα χρόνια, χωρίς ούτε μία μικροσύνταξη ή ένα ταπεινό επίδομα, αυτούς που ακόμα βλέπουν εφιάλτες και μένουν άγρυπνοι, αυτούς έπρεπε να καλέσετε, κυρία Σακελλαροπούλου.

Τα συνολάκια, τα φορεματάκια, τα αστειάκια και τα πηγαδάκια τα έχουμε χορτάσει…

…………………………………………….

Και ιδού τελικά το τι έγινε και πως πέρασε η βραδιά στο προεδρικό:

Όπως γράφει το Newsbeast.gr σε πλούσιο φωτορεπορτάζ, πολλά ήταν τα στιγμιότυπα από την δεξίωση στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου. Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε φέτος λίγο διαφορετικά και αυτό οφείλεται στην πανδημία λόγω του κορωνοϊού.

Το λαμπερό σακάκι της Φώφης Γεννηματά, ο μαυρισμένος Παπανδρέου και τα γέλια με τον Σαμαρά

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων ο αριθμός των καλεσμένων περιορίστηκε στους 500.

Την παράσταση, ανάμεσα σε άλλους, έκλεψε το γεμάτο πούλιες σακάκι της Φώφης Γεννηματά αλλά και το «εξωτικό» μαύρισμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μάλιστα, στεκούμενος δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά έβαλε τα γέλια – ίσως από κάποιο αστείο που ακούστηκε στο πηγαδάκι – ενώ και ο τέως πρωθυπουργός ξέσπασε σε γέλια.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Εντυπωσιακή εμφάνιση με φόρεμα σε αρχαιοελληνικό ύφος

Μία στυλάτη εμφάνιση έκανε και η Κατερίνα Νοτοπούλου χθες 24/7 στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο φωτογραφικός φακός τσάκωσε την Κατερίνα Νοτοπούλου στο πλευρό του Νίκου Παππά ενώ εκείνη χαμογέλασε και πόζαρε στον φωτογράφο.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου επέλεξε ένα λευκό με μαύρες λεπτομέρειες φόρεμα, το οποίο ήταν maxi και αέρινο ενώ είχε αρχαιοελληνικό ύφος.

Φωτιά στα κόκκινα η Έφη Αχτσιόγλου μαγνήτισε τα βλέμματα

Άκρως εντυπωσιακή και η Έφη Αχτσιόγλου στο Προεδρικό Μέγαρο, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε μία κόκκινη ολόσωμη φόρμα, την οποία συνδύασε με μαύρα ψηλοτάκουνα πέδιλα και μαύρο τσαντάκι clutch ενώ τα μαλλιά της ήταν χαλαρές μπούκλες. Για να ολοκληρώσει το σύνολό της φόρεσε μακρυά σκουλαρίκια.

Στο πλευρό της Έφη Αχτσιόγλου και ο σύντροφός της, επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τα πηγαδάκια, τα αστεία, οι εντυπωσιακές παρουσίες και οι «γερές πλάτες»

Το πρόσωπο της βραδιάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Νίκο Παναγιωτόπουλου, μιας και η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι στα κόκκινα τις τελευταίες μέρες μετά από τις συνεχόμενες προκλήσεις του Ερντογάν.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε προς τον υπουργό Άμυνας και του είπε: «τι μαθαίνουμε;», με τον κ. Παναγιωτόπουλο να απαντάει: «εμείς στης  θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε για το Όρουτς Ρέις ενώ είπε πως «σε αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ». Τότε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να το δεις, η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά».

Τότε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απάντησε: «έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε» ενώ έδειξε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Πιο κάτω σε ένα άλλο πηγαδάκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλούσε με την Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Τότε ένας δημοσιογράφος πλησίασε τον πρωθυπουργό και τον ρώτησε πώς ένιωσε  βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ότι όλοι οι Έλληνες». Ο δημοσιογράφος, τότε παρατήρησε ότι… το συμβούλιο αρχηγών τελικά έγινε με την Φώφη Γεννηματά να γελάει, τον Κυριάκο Βελόπουλο να σχολιάζει «εγώ το πρότεινα» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι έγινε αλλά χωρίς τα πρακτικά.

Λίγο αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης  φωτογραφήθηκε με τον κ. Σχοινά και κ. Τζιτζικώστα και είπε χαριτολογώντας ότι «είμαι ανάμεσα σε δύο Αρειανούς», ενώ αποχαιρετώντας την στρατιωτική ηγεσία ευχήθηκε «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».

Οι εντυπωσιακές παρουσίες

Έκλεψαν τα βλέμματα οι γυναίκες πολιτικοί αλλά και οι συνοδοί βουλευτών που παρευρέθηκαν στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Το μαύρο αλλά και το κόκκινο κυριάρχησαν σαν επιλογές στις κυρίες της Βουλής ενώ κέρδισαν τα βλέμματα με τις προσεγμένες εμφανίσεις τους αλλά και τα μεγάλα χαμόγελα τους.