Επιμένουν οι αρνητές της μάσκας και οι αντίθετοι  με την τήρηση των μέτρων να προκαλούν το κοινωνικό σύνολο, να εκθέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και να τηρούν επιθετική στάση έναντι των αρχών.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η σημερινή στο Άλσος της Νέας Σμύρνης, όπου δέχθηκαν επίθεση αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στις 3 μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκαν κατά τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις.

Ev4VBS0XEAAX86F

Φωτογραφίες από την πλατεία Νέας Σμύρνης (Πηγή: Protothema,gr)

nea-smirni-astinomikoi-plateia-07-03_2

 

Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους  αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ

Οι αστυνομικοί  απομάκρυναν τους αγνώστους με γκλοπ, ενώ έγιναν  και 7 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Πολλοί χωρίς μάσκες σε Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά

 

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στη Θεσσαλονίκη, όπου και πάλι σήμερα παρατηρήθηκε μεγάλη κίνηση στην παραλία και σε πάρκα.

Οι περισσότεροι περιπατητές, κυρίως οι νεαροί, δεν φορούσαν μάσκα ή την είχαν κάτω από το σαγόνι, αρνούμενοι να συμμορφωθούν στις παρατηρήσεις των οργάνων της τάξης.

Στην Καλαμαριά γέμισε και πάλι ο πεζόδρομος, καθώς άνθρωποι όλων των ηλικιών, έπαιρναν καφέδες από τα κοντινά μαγαζιά με TAKE AWAY και έκαναν βόλτες χωρίς μάσκες.

Απαράδεκτη εικόνα παρατηρείται και σε ορισμένα καταστήματα τροφίμων, όπου παρατηρείται συνωστισμός, καθώς το προσωπικό δεν εφαρμόζει τα μέτρα της αναλογίας πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο και ο κίνδυνος της διασποράς του κορωνοϊού είναι μεγάλος.

Φυσικά οι έλεγχοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.