Σε άλλες περιοχές θα είναι ανοιχτά και σε άλλες κλειστά τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα, καθώς αύριο, Δευτέρα, είναι του Αγίου Πνεύματος. Σίγουρα δεν θα  λειτουργούν οι τράπεζες και το δημόσιο.

H αργία του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022) δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες για τον ιδιωτικό τομέα και έτσι τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά στην Αθήνα και σε αρκετές άλλες πόλεις.

Ορισμένοι εμπορικοί σύλλογοι ωστόσο έχουν υιοθετήσει το καθεστώς της αργίας για του Αγίου Πνεύματος.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα καταστήματα 

Ενδεικτικά, αργία έχουν για του Αγίου Πνεύματος έχουν καθιερώσει οι εξής εμπορικοί σύλλογοι:

Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Λάρισα
Τρίκαλα
Κομοτηνή
Ναύπλιο
Μυτιλήνη
Σέρρες

Ετσι, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν κανονικά.

Δεν ισχύει το ίδιο για τις τράπεζες καθώς έχει καθιερωηθεί η τραπεζική αργία και θα είναι κλειστές.

Αργία του Αγίου Πνεύματος και για το Δημόσιο.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος Δευτέρα έχει χαρακτηριστεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Για ποιους είναι αργία στον Ιδιωτικό τομέα

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών:

Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτοτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.