Καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους, βροχή και χαλάζι σε ορισμένες περιοχές έπληξε το απόγευμα την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Προηγήθηκαν ισχυροί άνεμοι, που είχαν ως αποτέλεσμα να λυγίσουν δένδρα. Προβλήματα σημειώθηκαν σε πολλούς δρόμους, ενώ η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό γινόταν με δυσκολία. Η ορατότητα σε πολλά σημεία ήταν  εξαιρετικά περιορισμένη.  Μαύρα σύννεφα είχαν συγκεντρωθεί πάνω από τον Χορτιάτη, ενώ σε ανατολικές περιοχές έπεφταν συνεχώς κεραυνοί.

Η πυροσβεστική  υπηρεσία προχώρησε σε κοπές δέκα δέντρων στο κέντρο, αλλά και περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, καθώς πολλά από αυτά έπεσαν ή πήραν κλίση λόγω του αέρα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημίες και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. «Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή. Αναμένουμε την εξέλιξη του φαινομένου» πρόσθεσε.