Αρκετή ζέστη με γενικά ανεκτές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν το επόμενο 24ωρο, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας και θα ανεβάσουν την θερμοκρασία στους 40 βαθμούς και πλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα προβλέπεται τοπικά να φτάσει τους 38 βαθμούς, την Τρίτη και την Τετάρτη στα επίπεδα των 40 βαθμών, την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τους 40, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η υποχώρηση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή.

Στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και την Πέμπτη θα φτάσει η θερμοκρασία τους 38 βαθμούς, ενώ από την Παρασκευή θα έχουμε μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36, τοπικά στα κεντρικά τους 37 και στην νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι-απόγευμα στα ορεινά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις Κυκλάδες τους 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Τις μεσημβρινές ώρες στις βόρειες παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια..Στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 5 με 6 και στη βόρεια Ελλάδα από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ στα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται νότιοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.