Στη διάθεση των πανεπιστημιακών αρχών παραδόθηκε από την αστυνομία το “Βιολογικό στέκι”  στο ΑΠΘ, ύστερα από μεγάλη επιχείρηση των αρχών για εκκένωσή του που ήταν υπό κατάληψης  στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, πραγματοποιήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί.

Ισχυρές δυνάμεις της ασφάλειας, πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος -«Στέκι Βιολογικού» όπως ονομάζεται- που εδώ και περίπου δύο δεκαετίες βρίσκεται κατειλημμένος και χρησιμοποιείται από φοιτητές αλλά και εξωπανεπιστημιακούς μαζί με αντιεξουσιαστές και άλλες ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων, άνοιξαν τις πόρτες που ήταν κλειδωμένες και μπήκαν στο εσωτερικό προκειμένου να ερευνήσουν τους χώρους για άτομα και τυχόν εκρηκτικές ύλες.

Οι αστυνομικοί με τους φακούς στα χέρια έψαξαν παντού προκειμένου να διαπιστώσουν εάν βρίσκονταν εντός κτιρίου καταληψίες, ενώ μετά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων, στον χώρο έφτασαν εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν να πραγματοποιούν εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου, ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη περίπου τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.