Ένα ακόμη τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού τραγουδιού έκλεισε, καθώς έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία 85 ετών.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε μεγάλη θλίψη στους οικείους του, στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και σε πολύ κόσμο, που αγαπούσε τον Σταμάτη και λάτρευε τα τραγούδια του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας εξέπνευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο νοσοκομείο “Ασκληπιείο Βούλας”, αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον καρκίνο.

Ήταν παλιός Ζωγραφιώτης, αλλά και παλιός Δημοτικός Σύμβουλος στου Ζωγράφου.

ΚΟΚΟΤΑΣ

Γι αυτό η κηδεία του θα τελεστεί με δημοτική δαπάνη την ερχόμενη Τρίτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη για την απώλεια του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή Σταμάτη Κόκκοτα, σημειώνοντας ότι η προσφορά του στον πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή της χώρας είναι ανεκτίμητη.

Σταμάτης Κόκοτας: Με δημοτική δαπάνη η κηδεία του στο Κοιμητήριο ΖωγράφουΜε τον αγαπημένο του γιο Δημήτρη

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα μετά από πρόταση του δημάρχου Ζωγράφου και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει με δημοτική δαπάνη, την Τρίτη (4/10/2022) στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο Σταμάτης Κόκοτας εκτός από ένας σπουδαίος καλλιτέχνης του λαϊκού τραγουδιού ήταν και ένας πολύ τρυφερός πατέρας. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον γνωστό τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη ενώ με τη δεύτερη σύζυγό του, την 27χρονη, Μαριάννα, την οποία και φωνάζουν Ριάνα.

Ο Δημήτρης Κόκοτας κληρονόμησε από τον πατέρα του  το ταλέντο του στο τραγούδι, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ’90. Άλλωστε από πολύ μικρή ηλικία ο Σταμάτης Κόκοτας τον είχε στο πλευρό του.