Έκκληση προς τους πολίτες να «πάρουν την υγεία στα χέρια τους» και να εμβολιαστούν απηύθυνε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε διά ζώσης. 

Ο κ.Ζέρβας αναφερόμενος στα νέα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην πόλη είπε πως παρουσιάζεται μια αύξηση των κρουσμάτων της τάξεως του 20% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα, ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν σχετικά σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα είναι 1.925 και οι νοσηλείες 157, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020, όταν τα κρούσματα ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, οι νοσηλείες ανέρχονταν σε 895.

«Όλα αυτά καταδεικνύουν ένα και μόνο γεγονός: ότι μοναδικό και ισχυρό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός”, σημείωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι “όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε τόσο μικρότερη είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία και τόσο λιγότεροι είναι οι περιορισμοί. Εμβολιαζόμαστε γιατί πιστεύω ότι όλοι θέλουμε οικονομία, εκπαίδευση, όλες τις λειτουργίες της πόλης ανοιχτές και χαρήκαμε από το προηγούμενο Σάββατο που επιβραβεύτηκαν με την ελευθερία όσοι εμβολιάστηκαν».

Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους όλου του Σώματος για το θάνατο του Τάσου Κουράκη που διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, βουλευτής, Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής και αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Επίσης, πριν τις ανακοινώσεις του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» με τον Κώστα Ξενόπουλο ζήτησε εγγράφως από το δημοτικό συμβούλιο να απομακρυνθεί άμεσα η πινακίδα που είναι αναρτημένη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απέναντι από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Το αυτονόητο ζητάτε κ.Ξενόπουλε, έχει περάσει ένας χρόνος», είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Λεκάκης, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα, να προσθέτει πως θα επιληφθεί η υπηρεσία.