775183603LP040_Thailand_Cav

Συμμετείχαν 90 δύτες, 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί,

H επόμενη φάση της διάσωσης θα αρχίσει ξανά  το πρωί.

 

Το φως της ζωής είδαν τέσσερα από τα 12 παιδιά, που ήταν δύο εβδομάδες «θαμμένα» στο σκοτάδι. Η είδηση της πρώτης αυτής διάσωσης έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας ενθουσιασμό στην παγκόσμια κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Ταϊλανδό επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, η αποστολή ανεστάλη λόγω της νύχτα. Η επόμενη φάση της διάσωσης θα αρχίσει ξανά στις 8 το πρωί τοπική ώρα, καθώς «χρησιμοποιήθηκε όλο το διαθέσιμο οξυγόνο» και πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Όπως γνωστοποίησε ο Narongsak Osottanakorn, στην επιχείρηση συμμετείχαν 90 δύτες, 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί, ενώ οι διασωθέντες ανήλικοι – των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά – χρειάστηκε να διανύσουν ένα χιλιόμετρο υποβρυχίως – χωρίς να διασαφηνίσει, ωστόσο, αν κολύμπησαν ή αν μεταφέρθηκαν από τους δύτες, όπως είχε διακινηθεί νωρίτερα. Ο πρώτος μαθητής βγήκε από τη σπηλιά στις 5.40 το απόγευμα, τοπική ώρα.

Και οι τέσσερις διασωθέντες μαθητές, αφού αξιολογήθηκε πρόχειρα η κατάσταση της υγείας τους από τους γιατρούς του αυτοσχέδιου ιατρείου που είχε στηθεί, μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Chiang Rai, περίπου 80 χιλιόμετρα από το σημείο της επιχείρησης διάσωσης. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

ΠΗΓΗ: CNN GREECE /EPA/RUNGROJ YONGRIT