Προβλήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Μονάχου, λόγω ακύρωσης ή αναβολής πτήσεων μετά την σφοδρή χιονόπτωση και τις συνθήκες παγετού, αφού την νύχτα παρατηρήθηκε η πτώση παγωμένης βροχής.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο του Μονάχου ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποιείται καμία πτήση από το πρωί και τουλάχιστον μέχρι τις 13:00 ώρα Ελλάδας. Έχουν ακυρωθεί περίπου 300 πτήσεις από τις 770 που είναι προγραμματισμένες για σήμερα.

Μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες αν θέλουν να μετακινηθούν με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους λόγω του ότι υπάρχουν προβλήματα τάσης με τα καλώδια ρεύματος που ουσιαστικά κινούνται τα τρένα.

Σημαντικοί περιορισμοί θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, αναφέρουν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι, ενώ πάρα πολλά είναι τα ταξίδια από και προς το Μόναχο που έχουν ακυρωθεί με τους σιδηροδρόμους.

Η εβδομάδα προβλέπεται πολύ δύσκολη λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Ανακοίνωση από το Αεροδρόμιο Μονάχου

“Ανακοινώνεται η έλευση παγωμένης βροχής κατά τη διάρκεια της νύχτας:

Η εναέρια κυκλοφορία θα διακοπεί έως τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου Την Τρίτη 5/12. δεν θα πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις από την έναρξη των επιχειρήσεων στις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Ο λόγος είναι η πρόβλεψη παγωμένης βροχής τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη, η οποία αναμένεται να καταστήσει αδύνατες τις ασφαλείς πτήσεις το πρωί.

Οι χώροι λειτουργίας θα αποπαγωθούν το πρώτο μισό της ημέρας. Το σχέδιο είναι να επιτραπεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας από το μεσημέρι. Ωστόσο, μπορεί να υποτεθεί ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα πρέπει επίσης να ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας.

Επικοινωνήστε με την αεροπορική σας εταιρεία πριν ταξιδέψετε στο αεροδρόμιο για να μάθετε την κατάσταση της πτήσης σας. Εάν η πτήση σας ακυρωθεί, χρησιμοποιήστε τις διαδικτυακές υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών, καθώς δεν υπάρχει επαρκής διαθέσιμη χωρητικότητα στο αεροδρόμιο για επανακράτηση. Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη και χειμερινή αγορά θα είναι κλειστή και επίσης δεν θα πραγματοποιούνται οι ελαφριές βόλτες”.

(Φωτο: Δημήτρης Αποστολίδης)