Συνεργός στη δολοφονία του 57χρονου γαμπρού τους είναι και η σύζυγος του 69χρονου δράστη, σύμφωνα με την ποινική δίωξη, που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εναντίον και των δύο.

Κατά του 69χρονου, που σκότωσε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα το απόγευμα του Σαββάτου, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη σύζυγο του για συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Ο 69χρονος σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 57χρονο γαμπρό του χτες στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, μπροστά στην ανήλικη εγγονή του.

Η 68χρονη σύζυγος του δράστη διώκεται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία καθώς υπάρχει μαρτυρία ότι φώναζε από το θυροτηλέφωνο στον δράστη σύζυγό της «ρίξτου, ρίξτου», μόλις είδε τον γαμπρό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τον ήθελαν εξ αρχής γιατί ήταν μεγαλύτερος και θεωρούσαν ότι δεν περνά καλά η κόρη τους. Ωστόσο, δεν μιλούσαν ούτε με τον γιο ούτε με την κόρη τους που έμεναν στο ίδιο κτίριο.

Λέει ότι ο γαμπρός του φερόταν άσχημα στην κόρη του

Ο 69χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα γιατί ο γαμπρός του φερόταν άσχημα στην κόρη του, κάτι όμως που διαψεύδει κατηγορηματικά ο γιός του δράστη και κουνιάδος του θύματος, ο οποίος είναι αστυνομικός και ήταν αυτός που ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το έγκλημα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο οικογενειακό σπίτι. Συγκεκριμένα στο ισόγειο έμεναν τα πεθερικά στον πρώτο όροφο η κόρη με τον σύζυγό της και στον 2ο ο αστυνομικός γιος.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, χτες το απόγευμα ο γαμπρός του, ο οποίος ήταν γιατρός σε νοσοκομείο, τον παρακάλεσε να μείνει λίγο με τα δύο από τα παιδιά του, γιατί πήγαινε να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα.

Στο ισόγειο όμως υπήρξε πάλι κάποια φιλονικία με τον πεθερό και ύστερα συνέχισε για να πάει να πάρει το παιδί.

Τον περίμενε στην αυλή με την καραμπίνα

Όταν επέστρεφε στο σπίτι όμως, ο 69χρονος τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στα μάτια του κοριτσιού τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Αμέσως μετά ο δράστης έφυγε με τα πόδια και έχοντας την καραμπίνα στα χέρια πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα να παραδοθεί.

Στο δρόμο όμως τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και τον συνέλαβαν, καθώς είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο του δράστη, ο οποίος μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς έτρεξε και βρήκε τον άνδρα της αδελφής του νεκρό και το κοριτσάκι σε κατάσταση σοκ.

Όπως δήλωσε ο γιος του δράστη, οι γονείς του είχαν εμμονή ότι η αδελφή του δεν περνούσε καλά με το θύμα, κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια, αλλά αντίθετα το ζευγάρι είχε μια αρμονική σχέση χωρίς καυγάδες και προστριβές.