Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σε διπλανό κτίριο από αυτό, που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης. 

Στο σημείο επιχείρησαν δώδεκα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με σαράντα πυροσβέστες. Η φωτιά εντοπίστηκε σε εγκαταλειμμένο κτίριο, με σκουπίδια, δίπλα στο ΕΒΕΘ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από τα διπλανά κτίριο απομακρύνθηκαν 44 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και 30 μαθητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο φροντιστήριο.

Συνολικά έξι άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, 4 είναι με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα και δύο διασωλημένοι, ηλικίας 20 και 35 ετών. Τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος”, με  αναπνευστικές δυσκολίες.

Ξεκίνησε από τα σκουπίδια

Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Μάριος Αποστολίδης, συντονιστής επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Μακεδονίας και Θράκης, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε αρχικά για πυρκαγιά σε κτίριο γραφείων.

«Οι πρώτες πληροφορίες μας έκαναν λόγο για εγκλωβισμένα άτομα. Άμεσα κινητοποιήσαμε 12 οχήματα με 40 Πυροσβέστες, εκ των οποίων ένα γερανοφόρο ώστε σε περίπτωση που χρειαζόταν, να απεγκλωβίσουμε από τα μπαλκόνια τα εγκλωβισμένα άτομα. Η φωτιά ξέσπασε σε διπλανό εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου είχε μέσα σκουπίδια και από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτήριο, περιορίστηκε στον χώρο όπου εκδηλώθηκε. Πέρασαν ωστόσο οι καπνοί που δημιούργησαν το πρόβλημα στον κόσμο. Ο κόσμος αμέσως βγήκε στα μπαλκόνια και στην ταράτσα» ανέφερε.

Ο Αλέξης Σφελινιώτης, Αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε ακάλυπτο χώρο. “Παρείχαμε συνδρομή στους συναδέλφους μας από την Πυροσβεστική. Βεβαιωθήκαμε ότι δεν υπήρχε κανένα άτομο που να βρίσκεται σε κίνδυνο και μεταδίδαμε τις πληροφορίες που λαμβάναμε από πολίτες στους Πυροσβέστες ώστε με ασφάλεια να απεγκλωβιστούν όλοι. Όλα πήγαν άριστα“, ανέφερε.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή καθώς έβγαιναν πυκνοί καπνοί από τα ψηλότερα σημεία του κτιρίου, στο οποίο πρόκειται να γίνουν έρευνες για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο, από το οποίο ξεκίνησε η εστία, αλλά και η αιτία, που την προκάλεσε.