Εμφάνισε πυρετό για δύο μέρες και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί, Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, ένα κοριτσάκι ηλικίας 6,5 ετών, που διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ήδη διασωληνωμένο από γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Εκτός από υψηλό πυρετό, που εμφάνισε τις δυο τελευταίες μέρες η μικρή είχε δύσπνοια και υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήταν ουσιαστικά νεκρό. Οι γιατροί του Ιπποκρατείου έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια με ΚΑΡΠΑ για να το σώσουν, αλλά ήταν αδύνατο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο «Η διακομιδή του παιδιού έγινε έγκαιρα και μάλιστα στο νοσοκομείο έφθασε διασωληνωμένο”.

“Είναι κρίμα. Είναι μεγάλη η θλίψη στους συναδέλφους, που δεν κατάφεραν να το σώσουν, αν και έκαναν τα πάντα”, είπε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε επίσης ότι οι γονείς πρέπει να «δίνουν προσοχή στα μέτρα αυτοπροστασίας και στους εμβολιασμούς των παιδιών».

Σύμφωνα με το thesstoday.gr στο σπίτι των γονιών του 6,5 παιδιού μετέβη αρχικά ένας παιδίατρος ο οποίος εξέτασε το κοριτσάκι και διαπίστωσε ότι χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική στην Τούμπα και από εκεί διακομίστηκε διασωληνωμένο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η μικρή υπέστη ανακοπή στο σπίτι της, στην ανατολική Θεσσαλονίκη και όταν έφτασε στα επείγοντα παιδιατρικά του νοσοκομείου, γύρω στις 9 το πρωί, είχε ήδη διασωληνωθεί από γιατρούς του ΕΚΑΒ, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή.

Στο νοσοκομείο, οι εντατικολόγοι, παιδίατροι και αναισθησιολόγοι του Ιπποκρατείου προσπάθησαν μάταια να την επαναφέρουν με Καρδιοαναπνευστική Αναζωγόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού παραμένουν άγνωστα, αλλά κατά τις ίδιες πηγές το κοριτσάκι εμφάνισε πυρετό τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες.

Η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε για νεκροψία-νεκροτομή στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ._