Το θάνατο σκόρπισε η Χαμάς σε εκατοντάδες ανθρώπους που διασκέδαζαν σε Φεστιβάλ μουσικής στο νότιο Ισραήλ και ξαφνικά δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από Παλαιστινίους.

Δυστυχώς, υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί από την επίθεση, καθώς, όπως ανέφερε το παρατηρητήριο OSINTdefender, έχουν εντοπιστεί πάνω από 250 πτώματα στον χώρο της εκδήλωσης, που στην πλειονότητά τους πρόκειται για υπηκόους άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών, Γερμανών, Καναδών και Νορβηγών.

Στο εν λόγω πάρτι συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι, πολλοί εκ των οποίων είτε σκοτώθηκαν είτε απήχθησαν από μέλη της Χαμάς, κατά την εισβολή της σε ισραηλινά εδάφη τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου.

Στο εν λόγω πάρτι ήταν και η 30χρονη Γερμανίδα Shani Louk, που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς και το άψυχο σώμα της περιφερόταν στους δρόμους από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε βίντεο φαίνονται εκατοντάδες νέοι, που διασκεδάζουν και χορεύουν υπό τους ήχους rave μουσικής ενώ χαράζει. Προς το τέλος του βίντεο η κάμερα «πιάνει» στον ουρανό μαύρους καπνούς, που εικάζεται ότι οφείλονται είτε σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Χαμάς προς το Ισραήλ, είτε σε πυρά ισραηλινών δυνάμεων.

Τα πτώματα κείτονταν στην έρημο όπου διεξαγόταν το Μουσικό Φεστιβάλ για την Ειρήνη, στο Νότιο Ισραήλ.

Μπλίνκεν: Ελέγχουμε αναφορές για νεκρούς και αγνοούμενους Αμερικανούς

Ο Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε ότι πιθανώς στους νεκρούς περιλαμβάνονται και Αμερικανοί πολίτες από τις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά και κάποιοι που έχουν απαχθεί.

«Έχουμε αναφορές ότι πολλοί Αμερικανοί σκοτώθηκαν και δουλεύουμε σκληρά για να τις επαληθεύσουμε. Ταυτόχρονα, υπάρχουν αναφορές και για αγνοούμενους Αμερικανούς, όπου επίσης εργαζόμαστε για να τις επαληθεύσουμε», είπε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο CNN.

Το Ισραήλ ανοίγει κέντρο εύρεσης αγνοουμένων

Το Ισραήλ ανοίγει κέντρο εύρεσης αγνοουμένων για φίλους και συγγενείς τους ώστε να καταγράψει άτομα που αγνοούνται.

Η διεύθυνση του κέντρου είναι στην οδό Negev 3, Airport City, στο κεντρικό Ισραήλ, δήλωσε σε βίντεο ο Dean Elsdunne, διεθνής εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Ο Έλσντουν είπε ότι όσοι καταγράφουν αγνοουμένους θα πρέπει να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών αντικειμένων, για να βοηθήσουν τους αξιωματούχους να αντιστοιχίσουν δείγματα DNA.