Για σεξουαλικές επαφές μέσω διαδικτύου, αλλά και για ασέλγειες από κοντά με ένα κοριτσάκι μόλις 14 ετών κατηγορείται ένας 43χρονος, που συνελήφθη πάνω σε πλοίο το βράδυ του Σαββάτου (22/4) από τις λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου Κρήτης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους ή ενώπιόν τους, για βιασμό, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών με γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος απέκτησε επαφή με την ανήλικη μέσω messenger. Στο πλαίσιο βιντεοσυνομιλιών τους, φέρεται να προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της. Ακόμη, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε επόμενες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, φέρεται να προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις παρά τη θέληση της ανήλικης.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 22ας Απριλίου, μια ανήλικη συνοδευόμενη από τους γονείς της, μετέβη στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και κατήγγειλε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 διατηρούσε συνομιλίες με ερωτικό περιεχόμενο με τον κατηγορούμενο μέσω social media.

Τελευταία φορά που είχαν τέτοιου είδους επικοινωνία, ήταν πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου 2023, όπου ο συλληφθείς μέσω σχετικής εφαρμογής και συγκεκριμένα σε μεταξύ τους βιντεοσυνομιλία, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης.

Ακολούθως, ενημερώθηκε σχετικά η Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων, η οποία ανέλαβε την συνέχιση της προανάκρισης. Στη συνέχεια ο 43χρονος εντοπίστηκε από τις λιμενικές Αρχές της Κρήτης εντός του πλοίου «KRITI II», όπου και συνελήφθη, καθώς αναζητούνταν εντός των ορίων του αυτοφώρου.

 Πώς έφτασε ο 43χρονος στον βιασμό της 14χρονης

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα-προανάκριση που έχει διενεργηθεί προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου 2023, ο κατηγορούμενος, ενώ βρισκόταν εντός του πλοίου στο λιμένα του Πειραιά, και δια βιντεοσυνομιλίας μεταξύ αυτού και της ανήλικης, στην κοινωνική εφαρμογή messenger, προέβη σε γενετήσιες πράξεις ενώπιον της.

Ακόμα, όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος, τον Οκτώβριο του 2022 προσέγγισε την ανήλικη μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία άρχισαν να διατηρούν συνομιλίες ερωτικού περιεχομένου, και βιντεοσυνομιλίες στις οποίες ο ίδιος προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις ενώπιόν της, προτρέποντας την παράλληλα να του στείλει γυμνές της φωτογραφίες.

Επιπρόσθετα, σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο, από τον Νοέμβριο του έτους 2022 έως και τον Μάρτιο του έτους 2023, επακολούθησαν δια ζώσης συναντήσεις, όπου ο κατηγορούμενος προέβαινε σε θωπείες και χάδια επί της ανήλικης, και την 28η Φεβρουαρίου 2023, σε μεταξύ τους συνάντηση, ο κατηγορούμενος προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης, παρά της αντίθετη βούλησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΕΚΠΑ. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια για εξέταση.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια για εξέταση. Ο συλληφθείς, αναμένεται να οδηγηθεί την 24η Απριλίου ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.