Πολύς θόρυβος έχει ξεσπάσει τελευταία για πολιτικές συνεννοήσεις γύρω από το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ύστερα από δημοσίευση πληροφοριών για συνάντησή του και γεύμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο σήμερα με μια λιτή και συνάμα αυστηρή ανακοίνωση το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού και Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Α. Παπανδρέου σχολίασε τα εν λόγω τα δημοσιεύματα για μυστική συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για συνωμοσίες.

«Όσοι συνωμοτούν κρύβονται και φαντάζονται μόνο συνωμοσίες και συνωμότες. Όσοι είναι συνεπείς σε αυτά που δημόσια εκφράζουν δεν χρειάζεται να συνωμοτούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ν.Δ. Ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις

«Ο κ.Παπανδρέου με την ανάρτησή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττημένων». Σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους- ξεχνώντας τα «Πινοσέτ» και «Ολανδρέου»-  ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Παπανδρέου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και προσθέτει: «Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν».

Οι πληροφορίες για γεύμα Τσίπρα – Παπανδρέου

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες για γεύμα του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, με σκοπό την μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Η πληροφορία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στο σάιτ PowerGame και ανέφερε ότι η εν λόγω συνάντηση έγινε στο σπίτι που μένει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο γεύμα έγινε συζήτηση «σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας» ενώ ακούστηκε και η εξής φράση:

«Θα σε προτείνω για πρωθυπουργό. Νομίζω ότι θα συμφωνήσει και ο Ανδρουλάκης». «Το πιο πιθανό είναι ο Τσίπρας να πρότεινε στον ΓΑΠ, να βοηθήσει προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση ηττημένων και ως αντάλλαγμα (με την καλή πάντα έννοια του όρου) θα τον πρότεινε για επικεφαλής του σχήματος!», όπως ανέφερε.

Την πληροφορία αναφέρει σήμερα και η στήλη Dark Room στο σάιτ Πρώτο Θέμα, στην οποία επισημαίνεται ότι το γεύμα δεν έγινε στην οικία του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά σε σπίτι δημοσιογράφου. «Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία κι ούτε σημαίνει ότι συμφωνήσανε να κάνουν και κολεγιά γιατί φάγανε μαζί. Τα υπόλοιπα ας τα βρούνε οι Πασοκοσυριζαίοι μεταξύ τους και υποπτεύομαι ότι θα έχουμε γέλια…», αναφέρει.

Από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου διαψεύδουν ότι υπήρξε τετ α τετ συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών, ωστόσο επιβεβαιώνουν ότι Παπανδρέου και Τσίπρας συναντήθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, σε σπίτι δημοσιογράφου και είχαν μια τυπική κοινωνική συνομιλία, μεταξύ πολλών άλλων καλεσμένων.

Εκτίμηση για πιθανή συνεργασία ΣΥΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με προτεινόμενο για πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου έκανε σήμερα και ο Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.