Τα πληρώματα δύο ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες, κάνοντας ανάνηψη στο παιδί, που είχε δεμένο στο λαιμό του το σχοινί της κουρτίνας. Νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.-

 

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας παιδιών του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται το 2,5 ετών αγοράκι που, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έπεσε αναίσθητο στο διαμέρισμα όπου ζει, στην περιοχή Καραμπουρνάκι της Θεσσαλονίκης.
Η επικρατέστερη εκδοχή που εξετάζεται είναι να έχασε τις αισθήσεις του επειδή μπλέχτηκε στο λαιμό του κορδόνι από κουρτίνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, το παιδί έπαιζε και σε κάποια στιγμή βρέθηκε με το κορδόνι της κουρτίνας σφιγμένο γύρω από τον λαιμό του. Η γιαγιά του, που ήταν μόνη, καθώς η μητέρα του αγοριού είχε πάει στο σχολείο για να παραλάβει την 4χρονη κόρη της, άρχισε να καλεί σε βοήθεια κραυγάζοντας από αγωνία. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και σε λίγη ώρα έφτασαν δύο ασθενοφόρα, το πλήρωμα των οποίων κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να σώσει το παιδάκι, που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες έγινε ανάνηψη και αμέσως εφαρμόστηκαν όλες οι ενδεδειγμένες μέθοδοι για να σωθεί το αγοράκι. Αρχικά διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ και μετά την παροχή των απαραίτητων ιατρικών βοηθειών μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως η εισαγγελέας ποινικής δίωξης, η οποία ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του ανηλίκου.

Αργότερα κλήθηκαν και κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς η μητέρα και η γιαγιά του παιδιού, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησαν. Με βάση την ενημέρωση που έλαβε, η εισαγγελέας φέρεται να χαρακτήρισε το περιστατικό ως ατύχημα. Η προανάκριση  συνεχίζεται.