Την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα αρχίσει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η τριήμερη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, θα έχει πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, ενώ, την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄(εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα έχει εκλέξει τον Πρόεδρο και τους αντιπροέδρους της Βουλής.

Το υπουργείο Οικονομικών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητοστάκης, όπου συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσκεψή του σε υπουργείο, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συμμετείχαν τόσο ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, όσο και ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος.

Καλύτεροι μισθοί και άλλες προτεραιότητες

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα είναι η μετεξέλιξη του Επιτελικού Κράτους, έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικό και το δεύτερο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές δεσμεύσεις όλης της τετραετίας, όπως την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον πλήρη έλεγχο του δημοσίου, καθώς είχαν τεθεί υπό τον έλεγχο του υπερταμείου από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την υποχρεωτική κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου της τέσσερις μεγάλες προτεραιότητας της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε:

– Καλύτεροι Μισθοί

– Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

– Καλύτερο Κράτος και

– Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.